Sosyal Medya
AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun sosyal medya hesaplarından paylaştığı S-400 görüntülerine ilişkin, "Tüm itirazlara, ambargo tehditlerine rağmen S-400'lerin testi Sinop'umuzda yapıldı" dedi.
 
Türkiye'nin hava savunma sistemini güçlendirmek için 2017'de Rusya ile imzaladığı 2 milyar 500 milyon dolarlık S-400 anlaşması kapsamında S-400'ler geçen yıl Türkiye'ye teslim edildi. Uzun süre bekletilen S-400'ler yaklaşık üç hafta önce test atışları için Sinop'a sevk edilmişti. Reuters haber ajansı bugün geçtiği son dakika haberiyle Türkiye'nin füze atışını gerçekleştirdiğini duyurdu.
 
"SİNOP TARİHİ BİR GÜNE TANIKLIK ETTİ"
 
Reuters'in duyurduğu gelişme sonrası AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, sosyal medya hesaplarından teste ilişkin paylaşımlar yaptı. Sinop'un 'tarihi bir güne tanıklık ettiğini' söyleyen Uğur, devamında şunları kaydetti:"Tüm itirazlara, ambargo tehditlerine rağmen S-400'lerin testi Sinop'umuzda yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "Figüranlık yapmak yerine oyun kuran tuzak bozan bir Türkiye var."Uğur paylaşımına, askeri bir alanda S-400 füzelerinin fırlatıldığı görülen bir videoyu da ekledi.

BUNLARI DA iZLE