Sosyal Medya

Foto Galeri

Her mevsim ayrı güzel! Buz tutan Uzungöl günübirlik tatilcilerin ilgi odağı oldu

Türkiye'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Uzungöl, soğuk havanın etkisiyle buz tutan yüzeyiyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Farklı aktivitelerin yer aldığı göl çevresinde sahipleriyle birlikte bekleyen papağanlar, fotoğraf çektirmek isteyenlerin ilgisini çekiyor.


Uzungöl'ün yaz mevsiminde de ayrı bir güzelliği olduğunu ifade eden Meşar, bir daha ziyaret etmeyi çok istediğini dile getirdi.">

"Yeni tip koronavirüs sürecinde alınan tedbirler kapsamında geçmiş yıllara oranla ziyaretçi sayısı azalan Uzungöl'e çoğunlukla günübirlik olarak gelen turistler, doğa yürüyüşünün ardından göl çevresinde dinlenerek bol bol fotoğraf çektiriyor.

Yemenli Abdurrahman Meşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'da yaşadığını ve Sakarya Üniversitesinde doktora yaptığını belirterek, "Eşimle Uzungöl'e gelmek istiyorduk. Geldik ve çok beğendik. Uzungöl'ü ilk defa donmuş bir şekilde gördük. Yemen'deki arkadaşlarıma buranın fotoğraflarını gönderdim ve inanmadılar." diye konuştu.

Uzungöl'ün yaz mevsiminde de ayrı bir güzelliği olduğunu ifade eden Meşar, bir daha ziyaret etmeyi çok istediğini dile getirdi."