GÜNDEM
Narin Güran davasında savcı mütalaayı okudu: Ağız birliği var
Narin Güran davasında mütalaasını okuyan savcı, ceza indirimi yapılmamasını istedi ve ailede herkesin suç ortağı olduğunu söyledi.
NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASINDA SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta evinden çıktıktan sonra kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinin soruşturmasında kritik gelişme yaşandı. Tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes, amca Salim Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar bugün yeniden hakim karşısına çıktı.
SANIKLAR "BİLMİYORUM" DEDİ
Müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar, önceki duruşmalarda olduğu gibi cinayetle ilgili sorulan sorulara "bilmiyorum" yanıtını verdi.
SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI
Duruşmada verilen aranın ardından savcı, esas hakkındaki mütalaasını okudu. Mütalaada tüm sanıklar için 'İştiraken kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
DELİLLER TEK TEK SIRALANDI
Savcı mütalaasında, soruşturma sürecinde elde edilen:
- Kamera görüntüleri
- İfade tutanakları
- Adli Tıp raporları
- Olay yeri inceleme raporları
- HTS kayıtları
- Daraltılmış baz analiz raporu
- Kriminal raporlar
- Ulusal kriminal büro raporu
- Görüşme kayıtları
- Cep telefonu inceleme verileri değerlendirildi.
"FİKİR VE EYLEM BİRLİĞİ" TESPİTİ
Mütalaada, sanıkların olay saatinde Arif Güran'ın evi ve civarında bulundukları baz istasyonu kayıtlarıyla tespit edildi. Savcı, sanıkların:
- Zaman ve mekan birlikteliği içinde hareket ettiklerini
- Olayı engelleyici bir irade göstermediklerini
- Fikir ve eylem birliği içinde davrandıklarını
- Gerçeği açıklamayarak Narin Güran'ın öldürülme saikinin belirlenmesini engellediklerini belirtti.
CEZA İNDİRİMİ TALEBİ REDDEDİLDİ
Savcı, sanıkların:
- Eylemin niteliği
- Olayın oluş biçimi
- Eylem sonrası tutumları
- Yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle ceza indirimi yapılmamasını talep etti.
DURUŞMADA GERGİN ANLAR
Mütalaanın okunmasının ardından Arif Güran'ın konuşması sırasında salonda gerginlik yaşandı. Güran, "Narin için kimse bir şey yapmadı, sadece yapan devlettir. Sayın başkan, karakolda Enes'e 'Sen öldürdün' dediler. Enes de başını duvara vurarak, 'Ben nasıl yaparım?' diye ağlamaya başladı" ifadelerini kullandı.
Yaşanan gerginlik üzerine mahkeme başkanı duruşmaya 45 dakika ara verdi ve salon boşaltıldı. Aradan sonra savcı mütalaasını tekrar ederek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebini yineledi.
Henüz yorum yapılmamış.