Sosyal Medya

DÜNYA

İsrail Başbakanı Netanyahu, Savaş Kabinesi'ni feshetti

Netanyahu, Benny Gantz'ın ayrılma kararından sonra kabineyi dağıttı. İsrail Başbakanı, "Gantz ayrılınca kabineye gerek kalmadı" dedi.

İsrail'de kabine krizi patlak verdi. Başbakan Binyamin Netanyahu, kabineyi dağıtma kararı aldı.
 
Savaş Kabinesi üyelerinden Benny Gantz, kabineden istifa ettiğini duyurdu ve Netanyahu'dan erken seçim kararı almasını istedi. Gantz, ayrıca Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın da hükümetten çekilmesini talep etti. Bu gelişmeler üzerine Başbakan Netanyahu, kabineyi feshetme kararı aldı. Benny Gantz'ın mevcut savaş kabinesinden ayrılmasının ardından yeni bir kabine kurulmayacak.
 
Netanyahu, pazar günü yaptığı toplantıda kabineye son verdiğini duyurdu. Jerusalem Post'un aktardığına göre Netanyahu, "Kabine, Gantz'ın isteği üzerine kurulmuştu. Gantz ayrılınca kabineye gerek kalmadı." dedi. Ayrıca Netanyahu, daha önce bakanlar Bezalel Smotrich ve Itamar Ben Gvir'in ortaya attığı gibi, koalisyon partilerinin liderlerinden oluşacak yeni bir kabine olmayacağını belirtti.
 
Başbakan Netanyahu, haftalık kabine toplantısında "Hamas'ın yeteneklerini ortadan kaldırma hedefine ulaşmak için aldığı kararların askeri kademe tarafından her zaman kabul görmediğini" söyledi.
 
İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da Benny Gantz'ın ardından Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hal hükümetinden istifa etti. Eisenkot, mektubunda, "Başbakanlığını yaptığınız kabine, savaşın hedeflerine ulaşması için gerekli kararları almadı." ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.