Sosyal Medya

RİZE

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Rize'de

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, çeşitli etkinliklere katılmak üzere Rize’ye geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, çeşitli etkinliklere katılmak üzere Rize’ye geldi.
 
Ziyaretine Rize Valiliği ile başlayan Bakan Kacır, ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından düzenlenen 'Gençlik Buluşması' programına katıldı. Programa, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da eşlik etti. Kacır, program sonrasında Rize Ticaret Borsası’nda düzenlenen 'DOKA DOKAP Projeleri İmza ve Açılış Töreni'nde konuştu. Burada, Rize'ye yönelik 162 proje kapsamında 671 bilim insanına 408 milyar liralık destek sağlandığını belirtti. "22 yıl önce KOSGEB desteklerinden faydalanan KOBİ sayısı çok azdı. Bugün ise 6 bin 700’den fazla KOBİ’mize 777 milyon lira destek sağladık. Özellikle sel felaketi gibi doğal afetlerden etkilenen KOBİ’lerimize 207 milyon 924 bin 526 lira finansman desteği sağladık. Ayrıca, Rize’de teknopark kurarak şehri bilim, Ar-Ge ve inovasyon alanında daha ileriye taşıdık," dedi.
 
Bakan Kacır, Rize’ye yapılacak bilim merkezi hakkında da bilgiler verdi. "Rizeli gençlerin bilim yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyoruz. TÜBİTAK iş birliği ile hayata geçireceğimiz bu bilim merkezi, gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artıracak. Doğa bilimleri, matematik, teknoloji, tasarım, astronomi, uzay ve havacılık alanlarında eğitim verecek merkezde, gençler teorik bilgilerini pratiğe dökme ve kendi projelerini geliştirme imkanı bulacak. 1700 metrekarelik sergi alanı, 500 metrekarelik atölye ve planetaryum ile gençlerimize hizmet vereceğiz," dedi.
 
"DOKA ve DOKAP ile 84 milyon liralık 10 projeyi hayata geçiriyoruz"
 
Bakan Kacır, DOKA aracılığıyla Rize’de 181 projeye 433 milyon lira, DOKAP aracılığıyla ise 98 projeye 1,3 milyar lira destek sağladıklarını belirtti. "Bugün DOKA ve DOKAP eliyle toplam değeri 84 milyon lira olan 10 projenin açılışını yapıyoruz. Bu projelerle genç istihdamını teşvik ediyor, dijital yetkinlikler kazandırıyor ve engelli bireylerin sosyal hayata katılımını destekliyoruz. Ardeşen’de kurulan soğuk hava deposuyla kivi ve üzümsü meyvelerin uzun süre muhafazasını sağlıyoruz. Turizm altyapısını güçlendiren projelerle Fırtına Vadisi ve Hemşin Göleti’nin turizm potansiyelini artırıyoruz. Ayrıca, 2024 Yatırım Programı kapsamında Rize’de 109 milyon liralık 11 proje için de protokoller imzalayacağız," dedi.
 
DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, "Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak bölgenin kalkınma potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda desteklenen projelerin açılışını bugün yapacağız," dedi.
 
DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ise, "Bugün, toplam değeri 120 milyon 700 bin lira olan projelerin imza törenini gerçekleştiriyoruz. Turizm, tarım, hayvancılık ve eğitim alanlarında destek verdiğimiz projelerle bölgenin kalkınmasını hedefliyoruz. Bu projelerin desteklenmesinde Bakan Kacır’ın katkıları büyük. Rize merkezde gerçekleştirdiğimiz projelerle hedeflerimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Rize'de

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Rize'de

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Rize'de

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Rize'de

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.