Sosyal Medya

DÜNYA

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatını kaybettiğini duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Helikopter Kazasında Yaşamını Yitirdi
 
Dün, Doğu Azerbaycan eyaletinin dağlık bölgelerinde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri kötü hava koşulları nedeniyle kaza yaptı. Helikopterde bulunan Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim ve Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti yer alıyordu. 
 
İranlı yetkililerin aktardığı bilgilere göre, İbrahim Reisi ve Hüseyin Emir Abdullahiyan, meydana gelen bu talihsiz kazada yaşamlarını yitirdiler.
 
Türkiye Arama Operasyonlarına Destek Verdi
 
İran'ın talebi üzerine, Türkiye arama operasyonlarına destek sağlamak amacıyla Akıncı İHA ve gece görüş yeteneğine sahip bir Cougar helikopter gönderdi. Akıncı İHA, dağlık arazide görevine başladıktan sonra helikopter enkazının bulunduğu tahmin edilen bir ısı kaynağı tespit etti ve bu bölgenin koordinatlarını İran makamlarına iletti. 
 
İran yönetimi, bu koordinatlar doğrultusunda bölgeye onlarca arama ekibi gönderdi. Ancak olumsuz hava koşulları ve zor coğrafi şartlar nedeniyle ekipler helikopter enkazına ulaşmakta güçlük çekti. Yetkililer, helikopter enkazını tamamen yanmış halde buldular.
 
Reisi ve beraberindeki heyet, Azerbaycan'da katıldıkları baraj açılışından dönüyorlardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.