Sosyal Medya

DÜNYA

Hamas ateşkesi kabul etti

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirdi.

7 Ekim 2023'te İsrail'e yönelik Aksa Tufanı baskınıyla başlayan çatışmanın ardından, İsrail'in Gazze'de uyguladığı ağır askeri operasyonlar, uluslararası toplumun endişesini artırdı. İsrail'in, Hamas'ın elindeki rehineleri kurtarma gerekçesiyle yaptığı saldırılar sonucunda 30 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti ve Gazze adeta bir hayalet şehre dönüştü.
 
Ateşkes ve rehine takası görüşmeleri birçok kez arabulucu ülkelerin katılımıyla yapıldı ve son olarak Kahire'de gerçekleştiriliyordu. Ancak, görüşmelerden çıkacak sonuçlar merakla bekleniyordu.
 
Hamas'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hamas lideri İsmail Heniyye, Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması için sunulan önerileri kabul ettiğini iletti. Ancak, açıklamada önerilerin detayları paylaşılmadı.
 
Hamas yetkilileri, ateşkesin kabul edilmesiyle birlikte "Top artık İsrail'in sahasında" ifadelerini kullandı. Ancak, İsrail basını, Hamas'ın kabul ettiği şartların İsrail'in isteklerini karşılamadığını ve çatışmanın sonlanması için daha fazla pazarlık gerektiğini belirtti. Bu gelişmelerin ardından, İsrail'in ateşkese nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.