Sosyal Medya

AK PARTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yanlışı millette aramak bizim geleneğimizde asla yok, kendimizi hesaba çekeceğiz" dedi.

Türkiye seçim maratonunu tamamladı. Genel seçimlerin ardından yerel seçimlerde de vatandaşlar tercihini yaptı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının tek gündem maddesi, 31 Mart yerel seçimleri oldu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK'da yaptığı konuşmada, seçim sonuçlarını değerlendirerek AK Parti'nin oy oranlarının gerilediğine dikkat çekti. Partinin ciddi bir oy kaybı yaşadığını vurgulayan Erdoğan, bu durumun temel sebebinin 10 ay önce AK Parti'ye oy veren seçmenlerin bu sefer sandığa gitmemesi olduğunu ifade etti. 2024 seçimlerine katılımın %6 oranında azaldığını belirten Cumhurbaşkanı, bu azalmanın büyük bir kısmının AK Parti seçmenlerinden kaynaklandığını aktardı.
 
Erdoğan, seçmenlerin oy kullanmaktan soğumasında etkili olan diğer faktörleri de ele alarak, ekonomik zorluklar, koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna çatışmasıyla şiddetlenen enflasyon artışını ön plana çıkardı.
 
Cumhurbaşkanı, emeklilerin yüksek enflasyon nedeniyle yaşadığı refah kaybına da dikkat çekerek, parti olarak baskıyı hafifletmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını belirtti.
 
Erdoğan, toplantıda ayrıca, partinin içindeki kibir hastalığına da değinerek, milletle aralarına duvar örmenin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

Sonuç olarak, Erdoğan, hataların görülerek partinin toparlanması gerektiğini vurgulayarak, yaşanan oy kaybının sadece bir oy kaybı olmadığını, aynı zamanda kan ve ruh kaybı olduğunu dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.