Sosyal Medya

RİZE

Ocaklı'dan Karadeniz'deki sel ve heyelanların önlenmesi için önerge

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Karadeniz’de meydana gelen sel, su baskını ve heyelanlara dikkat çekerek, son yıllarda artan, can ve mal kayıplara neden olan bu olayların araştırılması için TBMM’de Komisyon kurulmasını istedi.

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Karadeniz Bölgesi'nde sıklıkla yaşanan sel, su baskını, dere taşması ve heyelanlarla ilgili olarak TBMM'ye bir Araştırma Önergesi sundu. Ocaklı, bu olayların her yıl birkaç kez tekrarlanmasının doğal afet olmaktan çıkıp insan eliyle nedeni olan felaketlere dönüştüğünü belirtti.
 
"100 yıl önce 10-15 yılda bir rastlanan sel, su baskını ve heyelanlar artık her yıl birkaç kez meydana geliyor." diyen Ocaklı, doğaya yapılan aşırı müdahalenin bu durumun ana nedeni olduğunu vurguladı. Karadeniz Sahil Yolunun şehir merkezlerinin kotundan yukarıda olması, HES'ler, yol açma çalışmaları, kontrolsüz hafriyat, ağaçların sökülmesi, kimyasal gübre kullanımı, Yeşil Yol projesi, maden aramaları ve dere yataklarının daraltılması gibi faktörlerin sel ve heyelan riskini artırdığını ifade etti.
 
Ocaklı, bölgedeki sel, su baskını ve heyelan olaylarının incelenmesi ve önlemlerin belirlenmesi için TBMM'de bir Araştırma Komisyonu kurulmasını önerdi. Bu komisyonun, konuyu detaylı bir şekilde ele alarak ilgili idarelere yol göstermesi ve benzer acı olayların yaşanmaması için gereken tedbirleri belirlemesi gerektiğini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.