Sosyal Medya

EKONOMİ

e-Devlet'ten yeni hizmet: Emekli olursam ne kadar maaş alırım?

e-Devlet portalı, vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Siteye, emekli adayları için yeni özellik eklendi. Gerekli şartları sağlayan kullanıcılar, yapacakları basit bir işlemle emekli olunca alacakları olası maaşı artık e-Devlet'ten de öğrenebilecek.

Birçok işlem artık dakikalar içinde yapılabiliyor ve doğru, güvenli bilgilere erişim de mümkün hale geldi. Bunun mümkün kılınmasında e-Devlet portalının önemi büyük.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca emeklinin yeni kök maaşını e-Devlet'e yükledi ve bu yeni hizmetle birlikte emekli maaşı sorgulaması artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek.
 
Sorgulama işlemi oldukça basit: e-Devlet portalına giriş yapıldıktan sonra arama motoruna "Ne kadar emekli maaşı alırım" yazılıyor. İlk seçenekte çıkan "4A emekli aylık bilgisi hesaplama"ya tıklanıyor ve gelen ekranlarda istenen bilgiler girildikten sonra alınacak tahmini emekli maaşı ve diğer bilgiler görülebiliyor.
 
Bu hizmetle birlikte emekli maaşı öğrenmek artık sadece dakikalarınızı alacak. Kullanıcı dostu uygulama, vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılandı. 
 
e-Devlet kapısı, dijitalleşen Türkiye yolunda önemli bir araç haline gelmiş durumda. Devlet tarafından sunulan hizmetler artık elektronik ortamda vatandaşlara daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.