Sosyal Medya

TEKNOLOJİ

Tim Cook açıkladı: Yapay zeka iPhone'lara ne zaman gelecek

Apple CEO'su Tim Cook, yapay zeka özelliklerinin iPhone'lara ne zaman geleceği hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Son dönemde birçok şirket, yapay zeka teknolojilerine büyük yatırımlar yapıyor. Şu sıralar, akıllı telefon üreticileri de bu özellikleri telefonlarına entegre etmeye başladılar.
 
Örneğin, geçtiğimiz günlerde tanıtılan Samsung Galaxy S24 serisi, bir dizi yeni yapay zeka özelliğiyle piyasaya sürüldü.
 
Ancak, Apple üretken yapay zeka konusunda geride kalmış gibi görünüyor. Microsoft ve Google gibi büyük teknoloji şirketleri, ChatGPT gibi yapay zeka modellerini kendi hizmetlerine entegre etmiş durumda.
 
Apple CEO'su Tim Cook, son mali durum raporu toplantısında iOS 18 ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.
 
Cook, doğrudan iOS 18'den bahsetmese de, Apple'ın üretken yapay zeka teknolojilerini bu işletim sistemiyle sunacağına işaret etti.
 
Apple'ın yapay zeka alanındaki çalışmalarının ayrıntılarını bu yıl sonunda paylaşacağını belirten Cook, bu alana yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.
 
Apple'ın, büyük dil modelleri (LLMS) ve üretken yapay zeka gibi özellikleri içerecek olan iOS 18 güncellemesini haziran ayındaki Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda duyurması bekleniyor.
 
Şirketin, iOS 18 güncellemesinin beta sürümünü temmuz ayında yayınlaması ve genel sürümü Eylül 2024'te kullanıma sunması planlanıyor.
 
Apple henüz yeni iOS 18 sistemine nelerin dahil edileceğini resmi olarak onaylamadı, ancak analistler bu güncellemenin oldukça iddialı olacağını düşünüyorlar.

  • Tim Cook açıkladı: Yapay zeka iPhone'lara ne zaman gelecek

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.