Sosyal Medya

EKONOMİ

Resmi Gazete'de yayınlandı: En düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu

Resmi Gazete'de yayınlanan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile birlikte en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseldi.

"Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulunda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
 
Bu kanun kapsamında Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ocak ödeme döneminden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 49,25 oranında 6 aylık artış yapılmıştır. Ayrıca, en düşük emekli aylığı, ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmiştir.
 
Kanunun bir diğer önemli düzenlemesi ise kısa çalışma ödeneğine ilişkindir. Genel salgın durumu, kısa çalışma gerekçeleri arasına eklenmiştir. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için sigortalının asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirilmiştir. Ayrıca, sigortalının kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.