Sosyal Medya

SÜPER LİG

İsrailli futbolcu Jehezkel gözaltına alındı

İsrail'in katliamını destekleyen çirkin hareketi nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan hakkında adli soruşturma başlatılan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, gözaltına alındı.

Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı golden sonra kolundaki bandaja çizdiği İsrail bayrağı ve 7 Ekim'in 100. günü yazısı ile Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen katliamı destekleyen İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan adli soruşturma başlatıldı.
 
Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Antalyaspor-Trabzonspor müsabakasında attığı golden sonra İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze'de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail'in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
 
Jehezkel, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı ve ifade işlemleri devam ediyor.
 
Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da yaptığı çirkin hareket nedeniyle tepki çeken ve Antalyaspor tarafından kadro dışı bırakılan Jehezkel'i kınadı. TFF, insanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gerekli işlemlerin ivedilikle başlatıldığını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.