Sosyal Medya

EKONOMİ

Kabine emekli aylığı düzenlemesiyle toplanıyor

Kabine, 3 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Kabinedeki en önemli başlık işçi ve Bağ-kur emeklilerine verilen zam oranının güncellenmesi olacak.

Hükümetin, 3 haftalık aranın ardından yapılacak olan kabine toplantısında, emeklilere yönelik zam düzenlemesi, ekonomi ve terörle mücadele başlıklarını ele alacağı belirtiliyor.
 
Yeni yılın başlamasıyla birlikte, memur ve memur emeklilerine %49,25, işçi ve Bağ-kur emeklilerine ise %37,56 zam yapıldı.
 
Kamuoyunda tartışma yaratan iki farklı zam oranı arasındaki uçurum, hükümet tarafından kapatılmaya çalışılıyor.
 
Ayrıca, en düşük emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme yapılması da planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'ndaki kabine toplantısında zam konusunda bir sunum yapması bekleniyor.
 
Kabin toplantısında ayrıca ekonomideki güncel gelişmeler de ele alınacak. Faiz artışlarının piyasalara etkisi ve enflasyonla mücadele konusunda bakanların, Erdoğan'ı bilgilendirmesi bekleniyor.
 
Ticaret Bakanlığı'nın yürüttüğü denetimler, fahiş artışlarla ilgili kabinenin gündeminde yer alacak.
 
Terörle mücadele operasyonları da kabine toplantısının önemli konularından biri olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın sınır ötesi operasyonları hakkında yeni bilgilerin Erdoğan'a sunulması bekleniyor.
 
Ayrıca, İsveç'in NATO üyeliği konusunda Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen protokolün detayları da toplantıda ele alınacak. Bu bağlamda, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İstanbul'da yapılan görüşmelerin detayları da gündeme gelecek.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinenin ardından kameraların karşısına geçmesi bekleniyor.

2 Yorum

  1. vatandaş53

    Ocak 10, 2024 Çarşamba 16:04

    tv lerde yorum yapanların dünyadan haberi yok.ücretler arasında haksızlıkları dile getirmemek için lafı oyana buyasna dolandırıp yüzde lafazanlığı yapıyorlar.ben bizzat şahit oldum bir tv de h.bayrakçı bu ücret adalaetsizliğini anlatmak için söçze girdi emeu ve emeklisine yapılanına soyadı yiğit olan yorumcu tuz kur bey adama bir kelime yağptırmadı sözünü kesti.demekki bunmlar biryerlerden tembhli kamöu oyun uyandırmayın diye.maalesef rei s m.şişek 2.derviş in etkisinde

  2. N.Captain

    Ocak 08, 2024 Pazartesi 15:20

    Şovmen şovunu yapsın bakalım

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.