Sosyal Medya

EKONOMİ

Birikimlerinizi en eyi nasıl değerlendirebilirsiniz?

Birikim yapmak için mutlaka çok yüksek bir gelir seviyesine sahip olmanız gerekmiyor. Her ay bir miktar parayı birikim yapmak amacıyla ayırabilir ve gelecekte kullanmak ya da değerlendirmek için saklayabilirsiniz. Ancak bu konuda üzerinde titizlikle durmanız gereken bir husus var. O da biriktirdiğiniz paranın değer kaybetmesini önlemektir. Eğer birikimlerinizi korumazsanız bir süre sonra değer kaybeder ve bu da asla istenmeyen bir durumdur.

Peki, birikimleri korumak ve değer kaybetmesini önlemek için ne yapmak gerekiyor? Bu noktada sizlere önerimiz vadeli mevduat hesabı açmanız ve birikimlerinizi vadeli hesapta tutmanızdır. Birikimleri değerlendirmenin elbette pek çok farklı yolu var. Ancak bu yollar arasında en çok tercih edilenin vadeli mevduat hesabı açmak olduğunu da belirtmeliyiz. Böylelikle seçtiğiniz bankadan mevduatın büyüklüğüne bağlı olarak bir faiz getirisi alabilirsiniz.

Vadeli mevduat hesabı açmanın sağladığı çeşitli avantajlar bulunuyor. Bunların ilki dilediğiniz zaman paranızı bankadan çekebilir ve kullanabilir olmanızdır. Beklenmedik masraflarla karşılaştığınız zamanlarda ya da acil nakit para ihtiyacı duyduğunuzda vadesi dolan hesabınızdaki parayı çekebilir ve kullanabilirsiniz. Bir diğer avantaj da size gelen faizin anaparaya eklenmesini sağlayabiliyor olmanızdır. Bu sayede birikim yapmaya devam etmiş olacaksınız. Birikimlerinizin artmasını sağlayacak olmanız da önem taşıyor.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus ise banka seçimidir. Gelişigüzel tercih yapmanızı tavsiye etmeyiz. Bunun yerine bankaların vadeli mevduat hesaplarına ne kadar faiz oranı uyguladıklarını öğrenmeniz gerekiyor. Elbette yüksek faiz veren bir bankayı tercih etmeniz önemlidir. Özellikle uzun süre birikimlerini vadeli mevduat hesabında tutmayı hedefleyenler için bu konu çok daha fazla önem taşıyor. Ne kadar yüksek faiz veren bir bankaya yönelirseniz birikimlerinizin de o kadar değer kazanması mümkün olacaktır.

Vadeli Mevduat Hesabına Yüksek Faiz Veren Bankalar Hangileri?

Bu sorunun yanıtını öğrenmek için bankaların internet sitelerini tek tek incelemenize hiç gerek yok. Birikimlerini değerlendirmek isteyenler hiç tereddüt etmeden Enpara.com’a uğrayabilir ve vadeli mevduat hesabı açılmasını talep edebilir. Çünkü Enpara.com yüksek faiz oranları beklentisini karşılamayı başarıyor. Standart vadeli mevduat hesabı açtığınızda pek çok banka sadece ilk aşamada yüksek faiz uyguluyor. İlk yıl yüksek faiz oranından faydalanıyorsunuz ancak sonra faiz oranları düştüğü için birikimleriniz size daha az getiri sağlamaya başlıyor.

Enpara.com işte bu noktada farkını net bir şekilde ve rakamlarla ortaya koyuyor. Çünkü sadece ilk yıl değil her zaman yüksek faiz oranları sunmayı başarıyor. Dolayısıyla ilk yıl geride kaldığında da birikimlerinizin yüksek bir getiri sağlamaya devam etmesi mümkün oluyor. Enpara.com internet sitesine uğrayarak vadeli mevduat hesapları için uygulanan faiz oranlarına mutlaka göz atmanızı öneririz. Karşınıza şu vade seçenekleri çıkacak:

  • 32 gün
  • 46 gün
  • 92 gün
  • 181 gün

Bu 4 vade seçeneğinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Diğer bankalarda olduğu gibi Enpara.com’da da vade gün sayısı arttıkça faiz oranı da yükseliyor. Bu nedenle birikim için ayırdığınız paraya yakın zamanda ihtiyacınız yoksa olabildiğince 181 gün vade seçeneğine yönelmenizi öneririz. Birikiminizin ne kadar olduğu da faydalanabileceğiniz faiz oranında belirleyici olan bir unsurdur.

Bu arada sitede vadeli mevduat hesabı faiz hesaplama aracı da bulunuyor. Hesabınıza ne kadar para yatırdığınızda ve hangi vade gün sayısını seçtiğinizde ne kadar faiz uygulandığını, paranıza vade sonunda ne kadar ekleme yapılacağını anında görebiliyorsunuz. Faiz getirisinin anaparanıza eklenmesi tercihinde de bulunabileceğinizi belirtelim.

Vadeyi Bozmak Yerine İhtiyaç Kredisi Kullanın!

Birikimlerinizi vadeli mevduat hesabınıza yatırdığınızda ve acil nakit ihtiyacı duyduğunuzda vadenin bozulması tek seçeneğiniz değil. Enpara.com üzerinden ihtiyaç kredisi başvurusu da yapabilirsiniz. Son derece kolay bir şekilde ihtiyaç kredisi başvurusu yapılabiliyor ve başvurular kısa zamanda değerlendirmeye alınıyor. İhtiyaç kredisinde dosya masrafı kesintisi uygulanmadığını ve aynı zamanda gayet düşük faiz oranlarının geçerli olduğunu da eklemeliyiz. Bu nedenle pek çok kişi tercihini Enpara.com ihtiyaç kredisinden yana kullanıyor.

Enpara.com ihtiyaç kredisi başvurusunun internet sitesi üzerinden online olarak yapılabildiğini belirtmek isteriz. Sitede hazır hesaplama aracı var. Bu hesaplama aracı üzerinden ihtiyaç kredisi faiz oranlarını ve vade seçeneklerini kolayca görebilirsiniz. Geri ödemenizi 36 aya varan vade seçenekleri arasından size en uygun olanını tercih ederek yapabilirsiniz. Böylece bütçenizi zorlamadan nakit ihtiyacını karşılayarak geri ödemenizi tamamlamanız mümkün olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.