Sosyal Medya

RİZE

Güneysu'da vatandaşlara karalahana çorbası dağıtıldı

Rize’nin Güneysu ilçesinde yaklaşık 750 kişiye karalahana çorbası ikram edildi.

Güneysu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, "Dünyanın en kötü 100 yemeği" arasında gösterilen karalahana çorbasına destek amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Cuma namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, karalahana çorbasının bulunduğu tencerelerin başına geçerek vatandaşlara karalahana çorbası ikram etti.
 
Başkan Rıfat Özer, çorba ikramının ardından yaptığı açıklamada, karalahana çorbasının kötü yemekler listesinde yer almasına tepki göstererek, “Bence liste yanlış yapılmış. Yapılan liste en beğenilen yemek listesi olmalıydı. Çünkü karalahananın en beğenilen 10 yemek arasında yer alacağına inanıyoruz” dedi.
 
Dünyaca ünlü TasteAtlas tarafından "Dünyanın en kötü 100 yemeği" arasında gösterilen karalahana çorbasına bölgenin sahip çıktığını ifade eden Özer, besin değeri yüksek olan karalahana çorbasını severek tükettiklerini belirtti. Etkinlik kapsamında yaklaşık 750 kişiye karalahana çorbası dağıtımı gerçekleştirildi.
 
Başkan Özer, şunları kaydetti: “Karalahana, yöremizin en güzel ve beğenilen yemeğidir. Yaz kış demeden çorba olarak tüketilebilen bir yemek olan karalahana aynı zamanda besleyici özelliğe sahiptir. İçerisinde besin değeri yüksek ürünler bulunmakta olup vücudumuzun ihtiyacı olan mineraller ve besinleri içinde barındırır. Gayet lezizdir ve ayrı bir damak tadına sahiptir. Kışın özellikle insanın içini ısıtır.”

  • Güneysu'da vatandaşlara karalahana çorbası dağıtıldı

  • Güneysu'da vatandaşlara karalahana çorbası dağıtıldı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.