Sosyal Medya

EKONOMİ

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşları konusunda 'Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız.'' söylemi üzerinde "En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?" sorusu tekrar gündeme geldi. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası "En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?" sorusu tekrar gündeme geldi. 
 
"TALİMATI VERDİM"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşları hakkında şu ifadeleri kullandı:
 
"Memur maaş düzenlemesini Meclisimizin takdirine sunduk. En düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Tüm kamu görevlilerinin yıllık ücretlerinde ilave olarak seyyanen 8 bin 77 liralık artış yapıyoruz. Tarihin en yüksek zamlarından olan bu düzenlemenin tüm memurlarımıza hayırlı olmasını dilyiorum .Emekliklerin beklentilerini de gözardı etmiyoruz.
 
Kamuoyunda EYT olarak bilinen EYT'liler meselesini çözüme kavuşturduk. Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları belli oldu. Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız. 85 milyonun her bir ferdinin refahını artırma mücadelemizi hız kesmeden devam edeceğiz.''
 
MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI HESAPLAMA TABLOSU
 
6 AYLIK ENFLASYON - YÜZDE 19,77
 
6 AYLIK SSK-BAĞKUR EMEKLİ ZAMMI - YÜZDE 19,77
 
6 AYLIK MEMUR ENFLASYON FARKI - YÜZDE 11,55
 
6 AYLIK MEMUR ZAMMI - YÜZDE 17,55
 
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
 
SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekliye refah payı için tahminlerini tek tek açıkladı. 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı için “10 bin TL seviyesine yükseltilmesini bekliyorum” diyen uzman isim, emekli zammının refah payı dahil yüzde 30 oranında zamlanabileceğini kaydetti. Kök maaşların yüzde 30 artışla 10 bin liranın altında kalan emeklilerin en düşük maaş olması beklenen 10 bin lira almaya devam edeceğini belirtti. Dul ve yetim aylıklarına da dikkat çeken Özgür Erdursun milyonlarca kişinin hisseli olarak aldığı maaşlarının 7.500 TL’nin altında olduğunu dile getirerek, “Emekli aylıklarını düzeltmenin yolu İntibak yasasıdır.Tüm emekli maaşları değişir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.