Sosyal Medya

EKONOMİ

Binance ve SEC davası Bitcoin'i kırdı geçirdi! BTC ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin'e ne oldu? Bitcoin yükseliyor mu? Bitcoin (BTC), son günlerde önemli bir değer kaybı yaşıyor ve bu da birçok yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri getiriyor.

Son piyasa olumsuzlukları ile birlikte, herkesin aklını karıştıran Bitcoin, daha yükselip yükselmeyeceği veya 26.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam edip etmeyeceği bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? İşte 02.06.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin, SEC'in Binance'e açtığı davanın neden olduğu önemli bir düşüşle karşılaştıktan sonra fiyatında ufak toparlanmalar gösterdi. Ünlü kripto para borsası Binance'a açılan ava, kripto para piyasasında çeşitli dijital varlıkları etkileyen bir belirsizlik yarattı.
 
Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Salı günü acil durum önergesi vererek kararlı adımlar attı.
 
Önerge, BAM Management US Holdings ve BAM Trading Services tarafından kontrol edilen varlıkların derhal dondurulmasını talep ediyor; birincil kuruluşlar, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ünlü kripto para borsası Binance'in bir yan kuruluşu olan Binance US'yi işletiyor. SEC acilen mahkemeden geçici bir uzaklaştırma kararı çıkarmasını talep ediyor. Ayrıca emir, Binance'in temel belgelerin silinmesi, değiştirilmesi veya gizlenmesiyle sonuçlanan herhangi bir eylemde bulunmasını yasaklıyor.
 
SEC'den alınan bir başka mahkeme kararı, BAM Management veya Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun (CZ) ihtiyati tedbir kararının ertelenmesi için ikna edici gerekçeler sunması gerekliliğini vurguluyor.
 
Benzer şekilde SEC, Binance'i kayıt dışı menkul kıymetler sunmakla ve Amerikalıların uluslararası platformunu kullanmasına izin vermekle suçladı. Hatta mahkemenin bu konuda yetkili olduğunu, sanıkları mahkemeye çıkarmaya zorlama yetkisi olduğunu ve davanın ilçede görülmesi gerektiğini ileri sürüyor.
 
BİTCOİN SON DURUM 07.06.2023
Teknik cephede, Bitcoin şu anda 25.400 dolar seviyesinden toparlanarak 26.676 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Bitcoin 26.700 dolar civarında bir dirençle karşı karşıya kaldı ve bu seviyede aşağı yönlü bir mum oluşumu, satış baskısının artabileceğini ve potansiyel olarak satıcılara pazarda hakimiyet kazandırabileceğini gösteriyor.
 
Binance ve SEC davası Bitcoin'i kırdı geçirdi! BTC ve kripto para piyasasında son durum...
 
Diğer teknik göstergelere ve hareketli ortalamalara bakıldığında, ancak bazı sapmalar var. Her iki (MACD ve RSI) gösterge de yükseliş bölgesini koruyor ve satın alma baskısının hâlâ hakim olabileceğini gösteriyor.
 
 
Bununla birlikte, Bitcoin'in yukarı yönlü ivmesini sürdürmesi için 27.350 dolar seviyesini geçmesi gerekecek.
 
(Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi taşımaz! Bitcoin'in fiyat tahmini ve kripto para piyasasındaki haberler, bundan sonraki yatırımlarınıza yönelik herhangi bir öneri teşkil etmez. Tüm alacağınız kararlar size aittir.)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.