Sosyal Medya

RİZE

Rize'nin sevilen ismi vefat etti

Türkiye ilk kadrolu tulum sanatçısı Emin Yağcı hayatını kaybetti.

Kültür Bakanlığı Türk Halk müziği Sanatçısı Rizeli hemşerimiz Emin Yağcı Yağcı uzun süredir tedavi gördüğü amansız hastalığa yenik düştü.
 
Yağcı'nın cenaze namazı Perşembe günü Rize'nin Çayeli ilçesi Kestanelik köyünde kılındıktan sonra aile mezarlığında defnedilecek.
 
Haber53 ailesi olarak Merhum Emin Yağcı'ya ALLAH'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.
 
EMİN YAĞCI KİMDİR?
 
Emin Yağcı, 1965 yılında Rize'de doğdu. 1979 yılında girdiği resmi müzisyenlik sınavını kazanarak müzik hayatına atılmış oldu. Türkiye ilk ve tek Kadrolu Tulum sanatçısı olma unvanını da elde etmiştir. Halen Kültür Bakanlığı Türk Halk müziği Sanatçısı olarak görev yapmaktadır.
 
1990 yılında TRT 'nin düzenlediği yılın derleyicisi ve en iyi türküsü olarak iki ödüle layık görülmüştür.İlk albüm çalışmasını 1993-1994 yıllarında (Oy Meruşe Meruşe) adlı albümle yaptı.Bu albümdeki bir çok eser sanatçının kendisine aittir.
 
Bir çok eseri Hemşin'li sanatçılar tarafından kullanıldı,kendine has tarzıyla Hemşin aksanının öncülüğünü yaparak,ticari amaç taşımadan müzik dünyasında yerini alan ilk sanatçılarımızdandır. TRT'ye ve Türk halk müziği repertuarına karadeniz yöresinden olmak üzere birçok eser kazandırmıştır. Kültür Bakanlığı bünyesinde dünyanın birçok ülkesine topluluk konserleri, mini resital ve mini şovlara katılarak başta Karadeniz olmak üzere ülkemizi bir sanat elçisi olarak temsil etmiştir. Başta Avrupa olmak üzere, Amerika, Meksika,Kanada, Çin, Hindistan, Güney, Kore, Endonezya, Malezya, Singapur, Gürcistan ve Türkmenistan gibi ülkelerde konser vermiştir.

  • Rize'nin sevilen ismi vefat etti

  • Rize'nin sevilen ismi vefat etti

  • Rize'nin sevilen ismi vefat etti

1 Yorum

  1. Mete Karayel

    Haziran 01, 2023 Perşembe 22:25

    Allah rahmet eylesin.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.