Sosyal Medya

RİZE

Rize'de yapılacak yeni projeler

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar Rize’de tamamlanan ve yapılması planlanan yeni projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar Rize’de tamamlanan ve yapılması planlanan yeni projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
 
Ayar, Lojistik Merkez’den, Şehir Hastanesi’ne, Pazar’da yapılacak çay fabrikasına ve Ardeşen’de planlanan su ve meşrubat fabrikasına kadar birçok konuda yeni projeleri açıkladı.
 
10 NUMARALI PROJELERİN 9’U BİTTİ
 
“2014 yılında Rize’de 10 numara projeleri duyurduk. O zamanlar bugün Togg’la ve savunma sanayimizin bir çok ürünüyle nasıl dalga geçiyorsalar Rize ölçeğinde bizimle öyle dalga geçtiler. 10 numara projelerin içinde olan Salarha Tüneli, Güney Çevre Yolu, Belediye blokları dönüşümü, Sahil dolgu alanı ve millet bahçesi projesi, meydan projemiz, batı park ve doğu park, ısırlık tabiat parkı ve yeni başladığımız otogar projemiz var. 2023 vizyonuyla yola çıktığımız bu projelerimizin 9 tanesini bitmiş olarak görüyoruz. Demek ki AK Parti dedimi yapıyor. Çünkü biz Recep Tayyip Erdoğan’ın partisiyiz.”
 
SAMSUN-SARP DEMİRYOLU PROJESİ DEVLET PLANLAMASINDA, GÜNEYSU VE ÇAYELİ’NE YENİ HASTANELER
 
“Samsun Sarp demiryolu projesi artık tartışma konusu olmaktan çıkmış, devlet kayıtlarına girmiş ve eninde sonunda yapılacak bir projeye doğru gidiyor. Şehir hastanemiz için devasa bir alanın dolgusunu yaptık. Üst yapıya sıra geldi onun çalışmaları başlayacak. Güneysu ve Çayeli’ne de hastaneler noktasında projelerimiz olacak”
 
LOJİSTİK MERKEZDE DOLGU BİTTİ SIRA ÜST YAPIDA
 
“Lojistik merkezde ise ana mendirek bitti ve üst yapı aşamasına gelindi. Lojistik merkez doğrudan ve dolaylı olarak bu gün Çaykur’da toplam çalışan sayımız kadar şehrimize istihdam sağlayacak. Havalimanı, demiryolu, Ovit Tüneli ve Lojistik merkez birbirini tamamlayan entegre bir hizmet ağıdır. Bunların önümüzdeki süreçte Rizemize çok büyük katma değerleri olacaktır.”
 
ÇAYELİ HEMŞİN YOLU BAŞLIYOR
 
“Çayeli Hemşin yolunun ihalesi yapıldı. Sözleşmesi yapıldı müteahidi belli. Çalışmaları çok kısa sürede başlanacak. Ve burada da dağın karşı tarafına geçişinde tünel isteniyor. Bakıldığında evet yapılabilir neden yapılmasın.”
 
OTO GALERİLER İÇİN 2 AYRI YERDE PLANLAMA YAPILDI
 
“Önümüzdeki süreçte oto galerileri planlıyoruz. Alt yapı çalışmalarını yapmış bölgelerimiz var. Çayeli’nde bir de Derepazarı’nda bir çalışma var. Biz bunlara destek vereceğiz ve teşvik edeceğiz. Rize için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu alanda bir sektör var. Bu sektörü derli toplu bir hale getirdiğimiz zaman kendi kendini besleyen bir şekle kavuşacak. Bu konuda ciddi bir çalışma içerisindeyiz.”
 
PAZAR ÇAY FABRİKALARI BİRLEŞTİRİLİP KAPASİTELERİ ATTIRILACAK
 
“Pazar’da iki tane çay fabrikamız var. Yapıldığı yıllarda yerleri gayet uygundu. Bu gün şehir içerisinde kalmış durumdalar. Mevcut alanlarında Pazar’ımıza hizmet edecek farklı hizmet binaları yapma imkanımız var. Bu fabrikaları orta vadede yine Pazar’da Çaykur’un malı olan bir başka arsaya birleştirilerek ve kapasitesi de arttırılarak taşınması planlanmaktadır. Çaykur yetkilileriyle de konuştuk, siyasi erkler olarak da bu işi değerlendirdik ve önümüzdeki 5 yıllık süreçte bunu da planlamaktayız. Yani Pazar’ın çehresini değiştirecek bir proje.”
 
ARDEŞEN’E ÇAYKUR SU VE MEŞRUBAT FABRİKASI
 
“Ardeşen’de Çaykur su ve meşrubat tesisleri yapmayı planlıyoruz. Yani Didi’de bunun içerisindedir. Ürünün taşıma maliyetlerinin yüksek oluşundan dolayı sadece bölgede tüketilen ürünlerin imal edileceği bir tesis olacaktır.”
 
KALKANDERE VE ARDEŞEN OSB’LERİ HIZLANACAK
 
“Yine Ardeşen’de Organize Sanayi Bölgemizin projesini derli toplu hale getirip daha planlı adımlar atmayı planlıyoruz. Kalkandere’deki 2. OSB bölgesinin takipçisi olacağız ve oradaki çalışmaları hızlandıracağız”
 
BU YIL RİZE’YE 108 KM DAHA YENİ DOĞAL GAZ HATTI
 
“Rize’de doğalgaz gitmeyen ilçemiz kalmadı. Bu güne kadar ilimizde 624 kilometre doğalgaz hattı döşendi. 2023 yılında da 108 kilometre daha buna ilave olarak planlanmıştır. Bunun da yapımına başlandığını belirtmek isterim.”
 
SALARHA’DA ULAŞIM YATIRIMLARI DEVAM EDECEK
 
“Salarha bölgemizde bir kısım duble yol yapılmış onun iyileştirilmesi isteniyor. Salarha Tünelinin devamındaki o düzenlemeler oradaki duble yolun kalitesi arttırılarak devam edecek. Onun devamında da Salarha’nın hep dile getirdiği İkizdere’ye açılacak olan o tüneller de gündem olacak ve bir gün de yapılacak bunlar. Ama siz Salarha tünelini yapmadan arkasındaki duble yolu konuşamazdınız.” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.