Sosyal Medya

RİZE

ÇAYKUR İlk Gün 69 ton yaş çay aldı

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 2023 yılının ilk yaş çay hasadını incelemelerde bulunduğu Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde gerçekleştirdi.

ÇAYKUR, 2023 yılı yaş çay sezonunu bugün açtı. Doğu Karadeniz Bölgesinde yaklaşık 205 bin üretici tarafından 800 bin dekar alanda üretimi gerçekleştirilen yaş çayda ÇAYKUR, birinci sürgün döneminin ilk gününde üreticilerden 69 ton yaş çay yaprağı satın aldı.
 
Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde üretimi yapılan yaş çayda kampanyanın açılmasıyla birlikte ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, üreticilerin ilk çay hasadına başladığı Artvin’in Hopa ve Kemalpaşa ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 
Kemalpaşa ilçesinde sohbette bulunduğu üreticilerle birlikte ilk çay hasadına katılan Genel Müdür Alim, incelemelerinde kendisine eşlik eden Genel Müdür Yardımcıları Zeki Karaoğlu ve Erdinç Hatinoğlu ile birlikte bir müddet üreticilerle birlikte yaş çay hasadında bulunduktan sonra çay bahçelerinde yaş çayın durumunu inceledi.
 
Kemalpaşa’nın yanı sıra Hopa’da da yaş çay üreticileriyle bir araya gelen Alim, kampanya döneminin başta üreticiler olmak üzere tüm paydaşlara hayırlar ve bereketler getirmesi ile sorunsuz bir hasat dönemi geçirilmesi temennisinde bulundu.
 
ÇAYKUR’un çay hasadının ilk gününde Hopa ve Kemalpaşa’da üreticilerden toplam 69 ton yaş çay yaprağı satın aldığı öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.