Sosyal Medya

GÜNDEM

1 Mayıs'ta yeni uygulama başladı! Ehliyeti olanlara duyuru yapıldı

Ehliyeti olup arabası olanlar için çok önemli bir haber verildi. Bu haber kapsamında arabalar için çok önemli uygulamanın başladığı bildirildi.

Ehliyeti olup araba kullanan vatandaşları yakından ilgilendiren bir karar alındığı bildirildi. Bu noktada zorunlu trafik sigortasında yeni uygulamaya geçildiği bildirildi. Bu uygulamanın 1 Mayıs'ta başladığı belirtilerek büyük zam yapıldığı ifade edildi. Yeni uygulama kapsamında kurala göre kaza yapan sürücüler daha fazla trafik sigortası primi ödeyeceği paylaşıldı. Kaza yapmayan araba sahibi vatandaşların ise indirimli olarak yararlanabileceği aktarıldı.
 
Zorunlu trafik sigortasında yeni bir döneme geçildiği belirtilerek araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir karar alındığı 1 Mayıs öncesinde duyurulmuştu ve 1 Mayıs itibari ile yeni uygulama başladığı duyuruldu. Kaza yapanların ödemelerinin çok fazla artacağı belirtilerek kaza yapmayanlara yüzde 50 indirim uygulanacdağı ifade edildi.
 
17 BİN LİRAYA KADAR ÇIKTI 
 
Kaza yapan araba sahiplerinin 17 bin lira ödeyeceği ve kaza yapmayanların ise 3 bin lira ödeme yapacağı ifade edildi. Zorunlu trafik sigortasında yeni uygulama başladığı belirtilerek kaza yapan ile yapmayan sürücülerin ayrımı yapılıyor. Yani kaza yapmış ve çok riskli sürücülerin poliçelerine yüzde 200 zam yapılırken kaza yapmayan riski olmayan sürücülerin daha az ödeyeceği bildirildi.
 
Kaza yapmayan sürücülerin poliçelerinde yüzde 50 indirim uygulanacağı belirtilerek kaza yapmayan sürücülerin ödeme miktarının düşeceği fiade edildi. Tüm bunlarla beraber Mayıs ayından itibaren sigorta şirketleri trafik sigortalarında bir kereye mahsus olmak üzere yüzde 5 zam yaptığı belirtilerek her ay yüzde 2 oranında zamlanmanın devam edeceği aktarıldı.
 
ÖZEL ARAÇLAR İÇİN 2.993 LİRA ÖDEME 
 
Hasarsızlık sebebiyle prim indirimi ve hasar sebebiyle prim artırım oranları tablosu da değiştiği bildirildi. Çok riskli olan araba sahipleri tüzel araç için 21.118 TL, özel araç için 17.598 TL prim ödeyeceği aktarıldı. Ancak kaza yapmayan sürücüler ise tüzel araçlarda 3.520 TL, özel araçlar için 2.933 TL ücret ödeyeceği paylaşıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.