Sosyal Medya

EKONOMİ

Çocuklu aileler için büyük müjde geldi! Bir çocuğu olan da beş çocuğu olan da yararlanacak

Çocuklu aileler için sevindirici haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 12 ay boyunca ödeme yapılacak. Ödeme miktarı 4200 TL olacak. İşte detaylar…

Çocuklu ailelerin masrafları diğer ailelere göre biraz daha fazla oluyor. Bu nedenle ailelerin bazı dönemlerde yardıma ihtiyacı oluyor. Yardım ihtiyacı, maddi durumu yetersiz olan ailelerde daha fazla oluyor. Bu nedenle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maddi durumu yetersiz ailelere yardım yapılıyor.
 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklu aileler için yeni bir yardım açıklandı. Bu yardım kapsamında çocuklu ailelere 12 ay boyunca ödeme yapılacak. 12 ay boyunca aylık olarak ödenecek miktar en az 4200 TL olacak. Yardımdan yararlanmak isteyenlerin başvuru için gerekli şartları sağlaması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımlarını yaparken muhtaçlık kriterine dikkat ediyor.
 
ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI
Çocuklu aileler için büyük müjde geldi! Bir çocuğu olan da beş çocuğu olan da yararlanacak:  12 ayda en az 4200 TL…
 
Çocuk destek bileşeni kapsamında ailelere maddi yardım yapılıyor. Bakan Derya Yanık, yeni bir yardım türü olan çocuk destek bileşenini açıkladı. Bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin sosyal yardıma hak kazanması gerekiyor.
 
Sosyal yardımlardan yararlanan ailelere çocukları için 350-650 TL arasında ödeme yapılacak. Bu sayede ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını daha kolay karşılaması hedefleniyor. Yardımların 12 ay boyunca her ay düzenli olarak ödeneceği düşünülüyor.
 
NASIL BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ?
Çocuk destek bileşeninden yararlanmak isteyenlerin ilk olarak sosyal yardım hakkı elde etmesi gerekiyor. Sosyal yardım başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılıyor. Bunun yanı sıra e-Devlet üzerinden de başvuru yapılıyor.
 
E-Devlet üzerinden başvuru yapmak isteyenlerin ilk olarak PTT’den e-Devlet şifresi alması gerekiyor. Ardından sosyal yardım başvuru kısmından başvurular iletilebiliyor. Başvuru için sosyal yardım başvuru formunda sorulan her soruya eksiksiz cevap vermek gerekiyor.
 
Aynı zamanda ihtiyaçların açıklanmasına yönelik bırakılan boşluklara, ihtiyaçların detaylı şekilde anlatılması gerekiyor. Böylece Bakanlık yetkilileri ihtiyaçları en doğru şekilde tespit edebiliyor. Bakanlık yetkilileri ev ziyareti yaparak da ihtiyaç durumunu anlamaya çalışıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.