Sosyal Medya

EKONOMİ

Emekli ve memurların enflasyon zammı netleşti!

3 aylık enflasyon farkının kesinleştiği belirtilerek emekli ve memur maaşları için 3 aylık enflasyon farkı kapsamıda yeni maaşlar da paylaşıldı.

2023 yılına girdiğimiz günlerde emekli ve memur maaşları için yapılacak zam oranının kesinleştiği belirtilerek emekli ve memurlar için zam oranı yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Bu doğrultuda gözler Temmuz ayındaki zamma çevrildi ve memur ile emeklilerin maaşına ne akdar zam yapılacağı araştırılmaya başlandı.
 
3 AYLIK ZAM BELLİ
 
Konuya ilişkin Sabah’tan Mete Dirice’nin aktardığı habere göre 3 aylık enflasyon farkının kesinleştiği belirtilerek emekli ve memur maaşları için 3 aylık enflasyon farkının belli olduğu ancak kesin zam için 6 aylık enflasyon oranlarının belli olması gerektiği bildirildi.
 
7.500 TL OLACAK 
 
Geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşına zam gelmişti. 5 bin 500 TL olan emekli maaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi ile 7 bin 500 TL’ye çıkarıldığı biliniyor ve emekli bayram ikramiyelerine de zam yapıldı. Bu noktada bayram ikramiyeleri 2 bin lira seviyesine çıktı.
 
TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları zamlı maaşların belirlenmesinde büyük ölçüde önemli olduğu belirtilerek emekli ve memurlar için zam miktarları yavaş yavaş belli olmaya başladığı bildirildi. Önümüzdeki aylarda zam oranı kesinleşecek.
 
ZAM ORANLARI 
 
2023 yılı 3 aylık enflasyon rakamları ve zam oranları şu şekildedir:
 
3 aylık enflasyon oranı: Yüzde 12,52
 
3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 12,52
 
Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8
 
Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6
 
Memur enflasyon farkı: Yüzde 4,52
 
3 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 10,52

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.