Sosyal Medya

EKONOMİ

Son dakika! Asgari ücret zammı kesinleşti! İşte yapılacak zam oranı

Çalışanların büyük bir kısmını doğrudan diğer bir kısmını ise dolaylı olarak ilgilendiren asgari ücrette son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor.

Çalışanların büyük bir kısmını doğrudan diğer bir kısmını ise dolaylı olarak ilgilendiren asgari ücrette son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ettiği belirtilerek Aralık ayında açıklanan yeni asgari ücret 8 bin 506 TL olarak belirlendiği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak hayat pahalılığı artarken ılın ilk yarısına gelmeden asgari ücrete ara zam beklentileri arttı. Peki ne kadar zam yapılacak?
 
ZAM KESİNLEŞTİ Mİ?
 
Asgari ücretli vatandaşları sevindiren bir haber geldi ve Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağı resmen kesinleştiği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret ile birlikte memur ve emekli vatandaşlara da zam yapılacağının sinyalini verdiği verdiği beliretilerek ne kadar zam yapılacağı da araştırılmaya başlandı.
 
Tüm bunlarla beraber Ocak ayında 8 bin 506 TL olarak açıklanan asgari ücret resmen erimeye başladı. Vatandaşlar maaşlara ek zam gelip gelmeyeceğini merak ederken, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile birlikte asgari ücrete zam konusu da kesinleşmiş oldu. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak.
 
NE KADAR OLACAK? 
 
Asgari ücrete gelecek zammın kesinleşmesinden sonra ne kadar zam geleceği merak konusu olurken hesaplamaların yapıldığı ifade edildi. Buna göre en düşük ihtimalle yeni asgari ücret 10 bin TL’nin üzerinde olması beklendiği ifade edildi. İşte yapılan hesaplamalar:
 
"Yüzde 20’lik bir artış durumunda brüt 12 bin 10 lira, net 10 bin 207 lira, yüzde 30’luk artış durumunda net 11 bin 57 lira, brüt 13 bin 10 lira, yüzde 40 artış durumunda da net 11 bin 908 lira, brüt 14 bin 11 lira olacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.