Sosyal Medya

EKONOMİ

Doğalgaz faturasız oluyor: Tarih belli oldu

Karadeniz gazının karaya ulaşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli açıklama yaparak bir müjde verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir ay doğalgaz faturalarının ödenmeyeceğini belirtti.

“Bedava doğalgazın” tarihi ve detaylarının belli olduğu belirtilerek konutlarda faturaların sıfır olacağı bildirildi. Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in aktardıklarına göre konutlarda 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturalarda tutar sıfır olacağı duyuruldu. 
 
19 NİSAN VE 19 MAYIS DÖNEMİ ÜCRETSİZ 
 
20 Nisan tarihinden sonra kesilecek faturalarda ücret kısmında sıfır ibaresi yer alacağı belirtilerek bir gün önce örnek vermek gerekirse 19 Nisan’da fatura kesildiyse aynı tüketicinin bir sonraki faturasından ücret alınmayacağı bildirildi ve 19 Nisan’da kesilen faturadan sonra, ücretsiz fatura dönemi 19 Mayıs olacağı ifade edildi. Bu doğrultuda bir yıl boyunca aylık 25 bin metreküplük ücretsiz doğalgazın kullanılmayan kısmının sonraki aya devretmeyeceği aktarıldı. Tüm bunlarla beraber Mayıs ayında kullanım 20 metreküpte kalırsa kalan 5 metreküp bir sonraki aya devretmeyeceği de aktarıldı.
 
KARTLI SAYAÇLARDA NASIL OLACAK? 
 
Merkezi ısıtmanın devrede olduğu sitelerde de ilk ay FATURA düzenlenmeyeceği belirtilerek 20 Nisan tarihinden sonra kesilecek faturalarda site sakinleri de ısıtma için herhangi bir bedel ödemeyeceği ve 25 metreküp uygulamasında da site yönetimleri faturayı buna göre düzenleyeceği vurgulandı. Peki faturasız kartlı sayaçlarda durum nasıl olacak? Kartlı sayaçlarda ise uygulama mahsuplaşma şeklinde olacak.
 
YILDA 821 TL TASARRUF
 
Konutlarda doğalgazın metreküpünün Türkiye ortalamasının (dağıtım bedeli ve vergiler dahil) 6.07 lira olduğundan hareketle yapılan hesaba göre, bir yıl boyunca konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküpün ücretsiz olmasıyla faturalardan aylık 151.75 lira alınmayacak. Bir yıllık dönemde ise vatandaşın cebinde bin 821 lira kalacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.