Sosyal Medya

GÜNDEM

EGM 10 bin polis alımı ne zaman yapılacak? Kadro ve şartlar açıklandı mı?

Merakla beklenen polis alımı ne zaman ? EGM 10 bin polis alımı yapacağını açıkladı mı ? İşte detaylar…

Yeni yılda devlet memuru olmayı bekleyen binlerce polis adayı EGM açıklamalarına gözleri çevirmiş durumda. 2023 yılı itibariyle yeni memur alımı yapmayı planlayan EGM kamuoyuna yeni açıklamalarda bulundu. EGM, geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş merkez üssü olan ve diğer illerde de yaşanan asrın felaketi depremden sonra çok fazla memur ihtiyacı doğduğunu belirtti.
 
Resmi Gazete'de yayımlandı
Afetzedelerin olduğu bölge başta olmak üzere bir çok ilde ciddi ihtiyaç haline gelen polis alımı şehrin asayişi, afetzedelerin çadır ve kentlerdeki  şahsi ihtiyaçları ve birçok alanlarda destek olunması gerektiği belirtildi. Öte yandan Polis Akademisine başvuruda bulunmak isteyen adaylarda ne gibi ön şartlar arandığı da merak konusu. EGM açıklamalarına göre ise en yakın zamanda alımlar başlayacak.
 
Kimler başvurabilecek ?
Polis olabilmek için kıyasıya yarışacak ve mülakatlara girecek olan adaylarda aranan ilk şartlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezuniyet belgelerine sahip olmaları. Ancak Lisans belgesi almış olan adaylar birkaç adım önde olacak gibi görünüyor. Okullarda aldıkları diploma notları ve başarı dereceleri de PA tarafından incelenip değerlendirilecek.
 
Bununla birlikte alımlar ve başvurular için henüz net bir tarih verilmedi. Adaylar tüm bilgi ve belgeleri ile gözleri başvuru tarihine dikmiş durumda. Detaylı tarih ve zamanlamanın Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanması bekleniyor.
 
Konu ile ilgili ilk açıklama tarihi geldiğinde haberimizde yer verilecek. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis ve polis adayları ile ilgili yaptığı yeni açıklamalarda “Polislerimiz eskiden sadece doğuya gönderilirdi, şimdi istedikleri bölgeyi seçme hakkı tanındı onlara” dediği belirtildi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü yeni belirlediği karar namesinde 10 bin polis alımı yapacağını ve bu polislerin bin kişi EGM merkez binalarında, diğer dokuz binlik kısmı ise taşra teşkilatlara verileceğini duyurdu. Toplamda 10 bin alım yapacak olan EGM, hangi tarihte adaylardan resmi başvuru alacağını ise henüz belirtmedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.