Sosyal Medya

DÜNYA

Türkiye ile Mısır anlaştı: Karşılıklı büyükelçi atanıyor

Türkiye ile Mısır ilişkileri yeni döneme giriyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, karşılıklı olarak büyükelçi atanacağını söyledi. Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ise, Cumhurbaşkanları düzeyinde bir zirvenin olacağını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Şükri ile ortak açıklama yapıyor. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 
 
MISIR İLE KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİ ATANMASI KARARI
 
"Temsilcilik düzeyinin büyükelçi seviyesine yükseltilmesi konusunda somut adımlar atıyoruz. Önümüzdeki dönemde ortak bir açıklama ile biz sizleri bilgilendireceğiz. O güne kadar bazı adımlar atmaya da devam edeceğiz. Herhangi bir sorunun olmadığını söylemek isterim.
 
Mısır ile bundan sonra Libya konusunda daha yakın işbirliği içinde çalışacağız."
 
"CUMHURBAŞKANLARI DÜZEYİNDE ZİRVENİN KURULMASI DA SÖZ KONUSU OLACAK"
 
Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ise şunları söyledi: 
 
"İlişkilerimizin karşılıklı olarak gelişmesini ve en yüksek seviyeye gelmesini istiyoruz. Bu, herkese yararlı olacak. Her iki ülkeyi bağlayan tarihi ilişkiler mevcuttur, bu ilişkileri daha ileri düzeye taşımalıyız.
 
İlişkiler ve temaslarımız hızlı şekilde gelişiyor. Cumhurbaşkanları düzeyinde bir zirvenin kurulması da söz konusu olacak. Güçlü bir siyasi irade var arkamızda, Türkiye-Mısır ilişkilerinin daha da aktifleştirilmesi ve her alanda yükselmesi için.
 
İsrail'in saldırılarını durdurmamız lazım. Filistinlilerin mallarına mülklerine saldırıyorlar. Bunların önlenmesi gerekiyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.