Sosyal Medya

RİZE

Yılmaz Katmer Kimdir?

Yılmaz Katmer Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? AK Parti Rize Milletvekili Adayı Yılmaz Katmer'in Hayatı

14 Mayıs seçimlerine sayılı gün kala siyasi partiler milletvekili listelerini açıklamaya başladı. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için aday listeleri bugün YSK'ya teslim edildi. Ak Parti Rize milletvekili adayları da belli oldu. Eski İl Başkanı Yılmaz Katmer de milletvekili adayları arasında. Yılmaz Katmer'in hayatı ve kariyerine dair detaylar araştırılmaya başlandı. Peki Yılmaz Katmer kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte merak edilen tüm detaylar...
 
Ak Parti 28. Dönem Milletvekilleri aday listesi bugün YSK'ya teslim edildi. Eski İl Başkanı Yılmaz Katmer, Rize Ak Parti milletvekili adayı listesinde yer aldı.
 
Yılmaz Katmer Kimdir?
 
Yılmaz Katmer, 20 Ekim 1966 yılında Rize Pekmezli Köyü'nde dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaöğretimini tamamlamasının ardından Rize Ticaret Lisesi'nden mezun olmuştur. Ardından Anadolu Üniversitesi Eskişehir Muhasebe bölümünde eğitim almıştır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünden de mezun olmasının ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamıştır.
 
Yılmaz Katmer'in Mesleki Hayatı ve Kariyeri
 
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ünvanı ile serbest meslek icra etmiştir. Aynı zamanda Pekmezli Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Riz-Em İnşaat Ltd. Şti. Ortaklar Kurulu Başkanı, Ayane Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti. Yetkili müdürlüğü, Rizem Sigorta Ltd. Şti. hissedarı olarak görev yapmıştır. 
 
Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası Üyeliği, Rize Ticaret ve Sanayi Odası üyeliği, Rize Ticaret Borsası Üyeliği ile Çay-Kur Rize Spor Kongre Üyeliği ve Disiplin Kurulu Başkanlığı, Şeyh Cami Derneği Üyeliği, Topaloğlu Camı Yaptırma Derneği Onur Üyeliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Vakıf Meclis Üyeliği görevleri adı altında çalışmalar sürdürmüştür. 
 
2002 genel seçimlerinde Rize ili seçim koordine başkan yardımcılığı görevi yapmıştır. 2003 yılı ilk olağan kongre ile siyasi ve hukuk işlerinden sorumlu il başkan yardımcılığı görevi yapmıştır. 2004 yılında yerel yönetim seçimleri için Rize il belediye başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etmiştir. Aynı seçimlerde il seçim koordine merkez başkanı olmuştur. Beş yıl süreyle il belediye meclis üyesi, iki yıl süreyle il belediye başkan yardımcılığı görevi yapmıştır. 2006'da Ak Parti ikinci olağan kongresinde tekrar teşkilata dönmüş, siyasi ve hukuki işlerden sorumlu il başkan yardımcısı olmuştur.
 
Yılmaz Katmer Sosyal Medya Hesapları
 

1 Yorum

  1. baki

    Nisan 14, 2023 Cuma 13:12

    torpil le mezun ooolmuş olmasınlar

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.