Sosyal Medya

KARADENİZ

ÇAYKUR'da mevsimlik işçiler kadroya alınacak mı?

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin tamamını 8 ay çalıştırmak istediklerini kaydetti.

 
 
ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin çalışma sürelerinin 120 günden 180 güne çıkarılmasında büyük pay sahibi olan o dönemin AK Parti Rize İl Başkanı ve mevcut İl Başkanı Hikmet Ayar, ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin tamamının 8 ay çalıştırabilmek istediklerini ve 1000 – 1500 kişiye kadro vermek yerine bütün ÇAYKUR işçilerine 8 ay iş imkanı sağlamaktan yana olduğunu kaydetti.
 
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “ÇAYKUR mevsimlik işçileri 120 günden 180 güne nasıl çıkmış? Buna kısa bir değinelim. Kadrolu sayısı azaldıkça mevsimlik çalışanlarımızın dönüşümlü olarak çalıştırarak yapabildiğimiz bir uygulama. Herkes eşit çalışma imkanına sahip oldu hem de ÇAYKUR’a bir yük yaratmamış olduk. 2018’de ısrarla vurguladığım gibi kadrolu sayısı düştükçe 180 günü hatta 210 güne çıkarabileceğimizi hesap etmiştik. Hatta kadrolu sayımız bittiğinde bu sürenin 240 güne yani 8 aya çıkabileceğini öngörmüştük. Ancak sendikanın yoğun baskısı, ısrarlı kadro talebi sonucu bakanlık bürokratlarının da konuyu yeterince hesap edemeden olayı çok farklı bir yere doğru taşımış oldu. Sonuç olarak ben aynı yerdeyim. 1000 -1500 kişiye kadro mu, yoksa mevsimlik işçinin tamamına 210 gün çalışma imkanı mı? Hatta az önce de ifade ettiğim gibi bütün kadrolular bittiğinde 240 güne kadar çalışma imkanı mı? İşte bu tercihi yapacağız. Üstelik kadrolu sayısı belli bir rakamı aşarsa kalan mevsimlik çalışanların 180 gün çalışması bile riske girebilir endişesi içerisindeyiz Onun için hesabımızı doğru yapacağız. Seçimden sonra bu işi oturup enine boyuna konuşalım diyorum” dedi.

1 Yorum

  1. Kadro sözü alan bir Çaykur çalışanı

    Nisan 08, 2023 Cumartesi 01:26

    Dalgamı geciyorlar.. En baştan bu millete söz verip de vebale girdiniz geçici işçi diye birşey kalmayacak denildi şimdi yan çizmek bu hükümete yakışmaz..

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.