Sosyal Medya

POLİTİKA

İnce, ayakkabıyla seccadeye basan Kılıçdaroğlu'nu savundu

Seccadeye ayakkabı ile bastığı fotoğraf karesi sonrası büyük bir tartışma çıkan CHP lider Kılıçdaroğlu'na, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den destek geldi. İnce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bir din bilginine danıştım İslam'a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur" ifadelerini kullandı.

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün katıldığı bir iftar programında çektirdiği fotoğraf infial yarattı. Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve 2 kişi ile birlikte seccade üzerinde poz vermesi büyük tepki aldı.
 
 
CHP'DEN JET ÖZÜR 
CHP'den konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz." ifadelerine yer verildi.
 
MUHARREM İNCE, KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERDİ
Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den, Kılıçdaroğlu'na destek geldi. İnce, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
 
"Bir din bilginine danıştım, şöyle dedi: Din-i mübin-i (hak ve hakikatı açıkça söyleyen) İslam'a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur. Ancak; kul hakkı yemek, yalan söylemek, israf etmek, gururlu ve kibirli olmak, kalp kırmak, işi ehline vermemek haramdır ve günahtır. Necasetten taharet (görünen kirlerden arınmak) kolaydır. Zor olan ruhun taharetidir (temizlenmesi)."
 

2 Yorum

  1. Ç

    Nisan 01, 2023 Cumartesi 13:47

    Kima daniştun papazami

  2. Rizeli

    Nisan 01, 2023 Cumartesi 11:58

    İbb de 4 yıldır gelmeden maaş alan Savcı Selim KİRAZ'ı şehid eden teroristi kutsayan ibb çalışanını da sordun mu?

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.