Sosyal Medya

KARADENİZ

ÇAYKUR'a mevsimlik işçi alınacak!

2023 yılı yaş çay sezonu öncesi merak edilen sorulardan bir taneside ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı yapılacak mı sorusu...

İshak Alim'in Rize'den milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından göreve yeni başlayan Hikmet Ayar ÇAYKUR'a 1000 ila 1500 arasında mevsimlik işçi statüsünde çalıştırılmak üzere işçi alımının gerçekleştireleceğini açıkladı.
 
ÇAYKUR'da çalışmak için başvuru yapacağı alımların ne zaman yapılacağı hakkında ise henüz net bir bilgi yok.
 
 
HER YIL MEVSİMLİK İŞÇİ ALINIYOR
 
Konu ile ilgili olarak ÇAY TV' canlı yayında konuşan Ak Parti Rize İl BaşkanıHikmet  AYAR,  1000 ile 1500 arasında bir rakam telefuz ediliyor. Tabi bunun bir takıp hesaplanma şekilleri vardır. Kuruma tanımlanan adam ay sayısı vardır. Emekli olanların yerine her yıl alımlar yapılır. 1000 ile 1500 rakamları arasında arkadaşlarımız çalışıyor. EYT'den emekli olanlar dahil değil. EYT'den emekli olanlar da belki bir sonraki adımda dikkate alınacak. Hem kadrolu hemde mevsimlik işçilerden emekli olundukça yerlerine yenileri alınıyor. Bunu bir sisteme bağladık. Bir karar aldık her yıl bu durum telafi ediliyor. Mevsimlik işçi alımları her yıl yapılıyor, işlerde aksamamış oluyor."

2 Yorum

  1. Ses

    Mart 15, 2023 Çarşamba 10:37

    Lütfen işletme bölümünden de ikametgah sartiyla çay eksperliği personeli alsinlar

  2. Sessizliğin sesi

    Mart 14, 2023 Salı 15:34

    Sayın ilbaşkanımızın çaykura işçi alınacağından şimdimi haberi oldu onu herkes biliyor sayıyı artırmaya baksın reisin işini zora sokmasınlar

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.