Sosyal Medya

KARADENİZ

Rizeli Vali deprem bölgesinde koordinasyon valisi olarak görev yapıyor

Hatay'ın Samandağ ilçesine koordinasyon vali olarak atanan Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, bölgede normalleşme adımları atmaya başladıklarını söyledi. Sarıibrahim, önceliklerinin enkaz kaldırma hasar tespit çalışmaları olduğunun altını çizdi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından koordinasyon valisi olarak Hatay'ın Samandağ'ı ilçesine atanan Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.
 
Vali Sarıibrahim, deprem öncesi 123 bin vatandaşın yaşandığı Samandağ'ın 42 mahalleden oluştuğu bilgisini paylaşırken, ilçede 14 bin civarında bağımsız bina ve 33 bin bağımsız bölüm olduğunu söyledi.
 
Depremin en çok,  ölü Asi yatağı denilen   eski Samandağ’ın kurulu olduğu, Atatürk Caddesi, Yenimahalle gibi noktaları etkilediğini belirten Sarıibrahim, depremde 814 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.
 
 
"Normalleşme adımları atıldı"
6.4’lük depremin ardından hasar tespitleri yavaşlattıklarını belirten Vali Engin, bölgedeki çalışmalarla ilgili "İlçede şu an ağır hasarlı, acil yıkılacak bağımsız bölüm sayısı 24 binin üzerinde.  10 yerde çadır merkezi, 23 yerde de yemek yapılıyor. Bireysel taleplerle birlikte 8 bin 500’ün üzerinde çadır teslim edildi. Bugün itibarıyla, tapu, nüfus, sosyal yardımlaşma vakıfları, yönlendirme masaları tekrar aktif hale getirildi. Eskiye nazaran daha çok normalleşme adımları atıldı." dedi.
 
Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim,  6.4 depremin en çok elektrik hatlarına zarar verdiğinin altını çizerek, ilk depremde 54 olan trafo sayısının 21'e düştüğünü kaydetti.   Sarıibrahim, ilçenin su ve kanalizasyon sıkıntısı olmadığı ifade etti.
 
İlçeyi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Sarıibrahim, TOKİ'nin yarın itibaren bölgede tespit çalışmaları yürüteceği bilgisini paylaştı.
 
"Öncelik hasar tespit ve enkaz kaldırma"
Ankara Masası'nı sorusu üzerine Sarıibrahim, bölgede önceliğin hasar tespiti ve enkaz kaldırma süreci olduğunu vurgulayarak "Bunu doğru yönetemediğimiz sürece vatandaşlarımız bunun sıkıntısı çekecektir." dedi.
 
Mamak Belediyesine teşekkür
Koordinasyon Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim , ilk günden itibaren tüm imkanlarını seferber eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'ye teşekkür ederek "Bütün süreçte yanımızdaydı. Samandağ Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Kestel Belediyesi onların da haklarını vermemiz gerekiyor. Mamak Belediyesi ilk başından burada. Hem temizlik ekipleri olsun, hem fen işleri olsun öbür taraftan aşevi olsun bütün süreçlerde beraberiz." diye konuştu.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.