Sosyal Medya

GÜNDEM

Akşener'in çıkışına CHP'li isimlerden peş peşe tepki: CHP'yi de bölmeye çalışıyor!

İYİ Parti Genel Bakanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'dan ayrıldıklarını açıklamasının ardından muhalif gazeteciler sosyal medyada tepki gösterdi. Şirin Payzin, "Seçime 2 ay kala bu karar bir ülkenin kaderiyle oynamak demek." derken Can Dündar ise "Bir taşla üç kuş: Masayı yıkmakla kalmadı, CHP’yi de bölmeye çalışıyor. Erdoğan’a can simidi…" yorumunu yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6'lı Masa'dan çıktıklarını duyurdu. 

Dün düzenlenen 12. toplantının ardından adaylık konusunda kriz yaşayan masa bugün Meral Akşener'in açıklamalarıyla dağıldı.

Akşener, 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Akşener, "İYİ Parti kıskaca alınmıştır, buna boyun eğmeyeceğiz. Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. Bu bizim temel ilkemizdir." dedi.

6'lı koalisyondan beş genel başkanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ifade eden Akşener, kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı adaylık için önerdiğini dile getirip her ikisine çağrıda bulunarak harekete cumhurbaşkanlığı konusunda geçmelerini istedi.

CHP'Lİ İSİMLER SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

Akşener'in açıklamalarının ardından CHP'li pek çok isim sosyal medya hesabından art arda paylaşımlar yaparak tepkilerini dile getirdi.

Akşener'in çıkışına CHP'li isimlerden peş peşe tepki: CHP'yi de bölmeye çalışıyor!

PAYZİN: "CHP'Yİ BÖLEREK MASAYI DEVİRDİ"

Bu gelişmelerin ardından sosyal medyada da çeşitli yorumlar yazılmaya başlandı. Muhalif medya mensuplarından olan Şirin Payzin sosyal medya hesabından yaptığı yorumda "CHP'yi bölerek, Genel Başkan ile Belediye Başkanlarını karşı karşıya getirerek masayı devirdi.. Bravo… Tarih yazacak kesin ama nasıl yazacak.. Seçime 2 ay kala bu karar bir ülkenin kaderiyle oynamak demek. 'AKP ile koalisyon hayali mi var?' diye düşünmeden edemiyor insan" ifadelerini kullandı.

 

Akşener'in çıkışına CHP'li isimlerden peş peşe tepki: CHP'yi de bölmeye çalışıyor! - Resim : 2

YANARDAĞ: "VERİLEN OYLARA "İHANET" ETMEMELİ VE ADAY OLMADIĞINI AÇIKLAMALIDIR"

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ şu yorumda bulundu: "İYİ Parti, kendinden menkul "ulvi nedenlerle" Millet İttifakı'na, demokrasi güçlerine, kendisine bağlanan umutlara ve halka ihanet etmiştir.. Türkiye'nin geleceğini yeniden Erdoğan-AKP kliğine, dinci-faşizan bir bloka teslim etmeye hazırlanıyor.. CHP'nin içine kama sokuyor. Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı ve "benim de adıyım Kemal Kılıçdaroğlu" dedi. Sıra Mansur Yavaş'ta.. Ankara Belediye Başkanı Yavaş, kendisine verilen oylara "ihanet" etmemeli ve aday olmadığını açıklamalıdır."

 Akşener'in çıkışına CHP'li isimlerden peş peşe tepki: CHP'yi de bölmeye çalışıyor! - Resim : 3

DEĞİRMENCİ: "TARİH OLACAKSINIZ. HAYDİ UĞURLAR OLA"

Halk TV sunucusu İrfan Değirmenci ise dünkü Twitter paylaşımında, "Türkiye Cumhuriyeti 13.Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu" ifadelerini kullanmıştı. Bugün Akşener'in açıklaması sonrasında "Tarih olacaksınız. Haydi uğurlar ola" ifadelerini kullandı.

Akşener'in çıkışına CHP'li isimlerden peş peşe tepki: CHP'yi de bölmeye çalışıyor! - Resim : 4

Akşener'in çıkışına CHP'li isimlerden peş peşe tepki: CHP'yi de bölmeye çalışıyor! - Resim : 5

DÜNDAR: SAÇINIZI BAŞINIZI KOLLAYIN

MİT tırları davasında devletin gizli belgelerini elde edip yayınlamaktan ceza alan firari Can Dündar ise "Meral Akşener: "Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız." Bence ikincisi…" dedikten sonra Akşener'in "Eğer biz birbirimize düşersek o masanın seçmeni hepimizin saçını başını yolar" ifadelerini hatırlatıp şunları söyledi: "Saçınızı başınızı kollayın."

YARKADAŞ: BU ARADA İYİ PARTİ'NİN ARTIK SİYASETEN HİÇBİR İDDİASI DA KALMADI

CHP'li ve gazeteci Barış Yarkadaş ise ilk yorum olarak sosyal medya platformu Twitter'dan şunları yazdı:

İyi Parti'nin masayı dağıtacağı Akşener'in deprem gecesi yaptığı konuşmayla kesinleşmişti zaten. 'Herkes sussun devlet konuşacak' sözünü unutmayın. Kılıçdaroğlu bu söze "Sarayın arkasında hizalanmayacağız" yanıtını verdi. Akşener o gün masayı dağıtamayınca şansını FOX'ta denedi.

FOX'ta kapanmış, bitmiş, unutulmuş otobüs tartışmasını yeniden açtı. Kılıçdaroğlu planı gördüğü için 'Hiç kimse Meral hanıma yanıt vermesin, masadan kalkmak için bahane arıyor' dedi. Kimse cevap vermedi. Akşener bugün masadan kalkarken 2 siyasi nezaketsizliğe imza attı. Hem başka bir partinin genel başkanını kendi kurullarında tartışmaya açtı ve oylattı hem de başka bir partinin belediye başkanlarını, o partinin genel başkanının iradesine rağmen aday olarak masaya dayatmaya çalıştı. İyi Parti'nin gideceği yol belli. Son 2 yıldır ne dediysem.

Umutsuz ve karamsar olmayın! Bu seçim kazanılacak ve Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Hiçbir talebim ve beklentim olmadan Sn. Kılıçdaroğlu'nun kazanması için elimden gelen tüm çabayı göstereceğim. Cumhuriyetin 100. yılı aydınlık olsun! Bu arada İyi Parti'nin artık siyaseten hiçbir iddiası da kalmadı. Meral Hanımın Başbakanlık iddiası da sona ermiş oldu. Partisi hem oy kaybedecek hem de parlamentoda etkili olamayacak. İyi Parti kurmayları, partinin adeta pimini çektiler. Acaba ne uğruna? İlginç bir siyasi akıl."

KÜÇÜKKAYA: İKİ İSİMDEN OLUMSUZ YANIT GELİR VE AKŞENER, İYİ PARTİ'NİN ADAYI OLARAK SEÇİME GİRER…

Le Monde diplomatique Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ise Akşener'in açıklaması sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı yorumda "İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener 'şahsi hırslar' benzeri ağır suçlamalarla partisinin 'Altılı Masa'dan çekildiğini' açıkladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener Altılı Masa'dan ayrıldığını açıklarken CHP'li iki isme çağrı yaptı… İki isimden olumsuz yanıt gelir ve Akşener, İYİ Parti'nin adayı olarak seçime girer… İkinci tura kalmak için yarışır… Ve dediği gibi "tarih" olabilir…" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.