Sosyal Medya

KARADENİZ

Halil Bakırcı'dan itiraf gibi ifadeler

Rize belediye başkanı Halil Bakırcı kendi döneminde hatır gönül ilişkisiyle bazı binalara raporlar verildiğini söyledi.

 

Rize eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı Rize'den yayın yapan ÇAY Tv ekranlarında Kahranmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremler sonrası Rize de olası risk taşıyan yapıların acilen gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Rize’mize baktığımız zaman benim belediye başkanlığı dönemimde bildiğim riskli binalar vardı.
 
Buna örnek olarak Sahil camisi gösterebiliriz. Caminin altı yıllarca suyun içerisinde kalmıştır. Cuma namazlarını orada kılmamaya özen gösteriyorum. Fener mahallesinde bulunan Çaykur camisi aynı şekildedir. 
 
Belediye blokları vardı. Bu binaların en ufak bir sarsıntıda çökebileceğini söylediğimiz zaman günah keçici ilan edilmiştik.  Bu binaların yıkımına ve yeniden yapılmasına öncülük eden belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. 
 
İlimizde bulunan ÇAYKUR genel müdürlüğü binasının incelenmesi gerekiyor. Bunlar sakattır demiyorum ama mutlaka incelenmesi gerekiyor. 
 
Bölgemize çok ciddi sayıda Kur’an kurslarımız vardır. Bu binalar yapılırken hiçbir mühendislik hizmeti alınmamıştır. Bu katını ben yaptım, diğer katını başkası yaptı diye yapılan bu binalar yardımlarla yapıldığı için bu binalarında kontrol edilmesi lazım.

3 Yorum

  1. H.s

    Şubat 24, 2023 Cuma 23:09

    Kendi binaları sağlamdır inşallah.

  2. Mert Çelikoğlu

    Şubat 23, 2023 Perşembe 10:58

    Sahil camii üniversiteden uzman ekipler tarafından incelenmiştir. ve sakat olmadığına dair rapor verilmiştir. Kamuoyunda "sakat değil ama sağlamlaştırılabilir" şeklinde söylemler geliştirilerek camiyi yıkma gayreti içinde olanlar var. Şimdi görülüyor ki Sayın Bakırcı o tiplerin borazanlığını yapıyor. Ortada 150 milyon (bir yıl önceki rakam şimdi daha yüksek olabilir) gibi güçlendirme rakamı dolaşıyor. Yani rant. Ayrıca caminin altının su içinde kaldığı da düpedüz YALAN. Şimdiki tedaşın orası patlayınca oradan çıkan batak sadece sahil camii değil başta belediyenin işlettiği ototparkı ve bölgedeki tüm dükkanların alt katını da doldurmuştu. Sayın Bakırcı otopark için niye tek laf etmiyor acaba? Bu yaştan sonra kimsenin uşaklığını yapmasın bence. kaale alan yok.

  3. Murat TÜYSÜZ

    Şubat 22, 2023 Çarşamba 14:45

    Rize merkez Sahil binaları dolgu sahası yeniden ,inşaa edilmelidir. Yaşım 50 iki kez deniz dalğalanarak Cumhuriyet caddesine kadar geldiğini bilirim.Demirler su almış ve çürümüştür. Kontrollu olarak bu binalara oturanlar mağdur edilmeden hakkaniyetle yenileme yapılması şarttır. Bu deprem burada olmaz denilerek geçiştirilemez. Burada Binası olan biri olarak yazıyorum. Gerçekten candan önemli başka bir şey olamaz. ACİl olarak dolgu sahası kontrolu değişerek geliştirilmelidir. Halil BAKIRCI doğru bir insandır bu cesaretli konuşmaları için kendisini tebrik ediyorum.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.