Sosyal Medya

GÜNDEM

Büyük bir deprem daha meydana geldi

AFAD'tan alınan bilgilere göre Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde 13.24 saatinde 7.6 şiddetinde bir büyük deprem daha meydana geldi.

7.7'lik depremin ardından canlı yayın esnasında saat 13.24 sıralarında bölgede bir deprem daha meydana geldi. İstanbul, Ankara, Adana, Malatya'da da hissedildiği gelen bilgiler arasında.

 

AFAD, 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 7.6 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu. Merkez üssünün Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6'lık depreme derinliği 7 km olarak açıklandı.
 
'İKİ DEPREM BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ'
 
7.6'lık depremin 7.7 büyüklüğündeki depremden bağımsız bir deprem olduğunu söyleyen AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar yaptığı açıklamada, "Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde başka bir deprem meydana geldi. İlk depreminin sonrasında 100’e yakın 3 tanesi 6’nın üzerinde artçı sarsıntılar meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler."" dedi.
 
Öte yandan saat 13.35'te Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde de 5.6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. AFAD, depremin derinliğini 6.85 km olarak paylaştı. Aynı bölge saat 13.38 bu kez 4.8 ile sallandı
 
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 13.51'de 5.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
 
EMSC 7.5 OLARAK DUYURDU
 
Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) son depremin büyüklüğünü 7.5 olarak verdi. Depremin merkez üssü ise Adana'nın Pozantı ilçesi yakınları olarak duyuruldu, dakikalar sonra Kahramanmaraş Elbistan olarak revize edildi. EMSC verilerine göre, sarsıntı Elbistan'ın 6 kilometre güneydoğusunda gerçekleşti. Depremin derinliği ise, iki kilometre.
 
Suriye resmi medyası, Şam'da binaların şiddetli şekilde sallandığını duyurdu.

AFAD'tan alınan bilgilere göre Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde 13.24 saatinde 7.6 şiddetinde bir büyük deprem daha meydana geldi.

Deprem çevrede bulunan bir çok ilden hissedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.