Sosyal Medya

GÜNDEM

İş hayatında sakal modası: Sinek kaydı mı? Kirli sakal mı ?

Erkeklerin kullandıkları sakal modelleri kişisel tercihlere ve moda trendlerine göre değişebilir. Günlük yaşamda ve iş hayatında en çok tercih edilen sakal modellerini ise sizler için derledik.

Erkeklerin kullandıkları sakal modelleri kişisel tercihlere ve moda trendlerine göre değişebilir. Günlük yaşamda ve iş hayatında en çok tercih edilen sakal modellerini ise sizler için derledik.

  • Kısa sakal: Genellikle 2-3 hafta arası uzama süresine sahip olan ve yüzün çevresinde daha kısa duran bir sakal modelidir.
  • Uzun sakal: Birkaç ay boyunca düzenli olarak uzatılması gereken ve yüz çevresinde daha gür bir görünümü olan sakal şeklidir.
  • Kaşık sakal: Yanak çevresinde kısa, dudak üstünde ise daha uzun olarak kullanılan sakal uzatma tercihidir.
  • Kilitli sakal: Yüzün genel çevresinde daha kısa kesilen ve dudak üstünde daha uzun bırakılan bir kullanımı vardır.
  • Orta uzunlukta sakal: Genellikle birkaç hafta boyunca bakımlı olarak kesilen bir sakal modelidir. Bu model, hem kısa hem de uzun sakal arasında bir seçenek olarak düşünülebilir.
  • Goatee: Dudak üstünde ve genellikle ağız çevresinde kalan, küçük bir sakal modelidir.
  • Mutton Chops: Yanaklara yayılmış, uzun ve geniş sakal görünümüdür.
  • Balboa: Dudak üstünde uzun, yanaklarda ise kısa bırakılan sakal şekline denir.

Bahsi geçen sakal modelleri; kişilerin yüz şekline, zevkine ve tarzına göre değişkenlik gösterebilir. Kullanmak istediğiniz sakal modeline karar vermeden önce yüz şeklinizi belirlemekte ayrıca fayda vardır.

İş Dünyasındaki Erkeklerin Tercih Ettikleri Sakal Çeşitleri

İş dünyasında erkeklerin tercih ettiği sakal çeşitleri genellikle daha profesyonel ve daha sade olarak kabul edilir. Bu nedenle, iş dünyasında erkekler genellikle daha kısa ve daha bakımlı duran sakal modellerini tercih ederler. Bu modeller arasında bulunan sakal tercihleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Kısa sakal
  • Kaşık sakal
  • Orta uzunlukta sakal
  • Goatee
  • Sinek kaydı tıraş

Bununla birlikte, her işletmenin veya endüstri alanının kendine özgü kuralları ve standartları vardır. Bu nedenle iş dünyasında erkeklerin sakal modelleri de kurallar ve standartlar gereği değişebilir. Önemli olan iş dünyasında profesyonel bir görünüm sergilemektir. Dolayısıyla kişiler işletmelerinin kurallarına ve standartlarına uygun olarak sakal modellerini seçer. Sizler de tercih ettiğiniz sakal şeklini, evinizde uygulayabilmek için en iyi tıraş makinesi modelleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz. 

Tıraş Makinesinin Tarihsel Gelişim Süreci

Tıraş makinesi, insanların tarihi boyunca yüzlerini tıraş etmek için kullandıkları bir araçtır. Tarihi boyunca, tıraş ihtiyacını karşılamak için farklı yöntemler kullanılmıştır. Özellikle Antik Çağ’da insanlar kesici araçlar kullanarak sakal ve kıllarını keserken, Orta Çağ’da ise bu işlem için keskin taşları kullanmışlardır. Tıraş makinesinin ilk tasarımı ve üretimiyse 1847 yılında Amerikalı bir mühendis olan Jacob Schick tarafından gerçekleştirilmiştir. O dönemdeki tıraş makinesi, pedalla çalışan bir mekanizma ile kılları çekip kesiyordu. Bu ilk tasarım, tıraş makinesinin temel prensiplerini oluşturdu ve tıraş makinesinin gelişim sürecinde temel alınan ilk adımdı. 1928 yılında Alexander F. Becker, tıraş makinesinin elektrik motorlu versiyonunu icat etti. Böylelikle tıraş makinesinin kullanımını ve kullanım kolaylığı da arttı.

Elektrikli tıraş makinesi, günümüzde tıraş ihtiyacını karşılamak için en yaygın olarak kullanılan araçlardan biridir. Aynı zamanda elektrikli tıraş makinesinin yaygınlaşması ile birlikte tıraş makinesi üreticileri; daha iyi performans, daha az gürültülü çalışma ve daha yumuşak tıraş sağlamak için çeşitli yeni tasarımlar ve teknolojiler geliştirdiler. Örneğin, bazı tıraş makinesi modelleri, cilt kuruluğunu azaltmak ve tıraş sonrası cildi nemlendirmek için ekstra özellikler sunar. Ayrıca, son yıllarda popüler olan "wet & dry" tıraş makinesi modelleri, su veya jel kullanarak tıraş yapma imkânı sunar. Tıraş makinesi teknolojisi, sadece cildi tıraş etmek için kullanılan bir araç olarak değildir. Aynı zamanda estetik amaçlar için de kullanılabilir. Örneğin kişiler; tıraş makinesi kullanarak geniş sakal modelleri, kalın kaşlar, gölgeli bölgeler veya ayrıntılı şekiller oluşturabilirler.

Günümüzde tıraş makinesi üreticileri, erkeklerin ihtiyaçları doğrultusunda en işlevsel modelleri tasarlar durumda. Böylelikle tıraş sırasındaki işlemleri daha kolay hale getirmeyi amaçlıyorlar. Ayrıca tıraş makinesi modellerinde, son yıllarda yurt dışından ithal edilen ürünlerin arttığını görüyoruz. Japonya, Almanya gibi ülkeler özellikle kaliteli ve uzun ömürlü tıraş makinesi üretmektedir. Bununla birlikte en sevilen tıraş makinesi markaları arasında yer alan en ucuz Braun tıraş makinesi fiyatlarını buradan karşılaştırabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak tıraş makinesi kullanımında, cildi hassas olanlar veya alerjik reaksiyon gösterenler; daha yumuşak başlıklı tıraş makinesi alternatiflerini tercih etmeliler. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.