Sosyal Medya

GÜNDEM

Taksim'deki patlamayı yapan teröristin kim olduğu belli oldu

İstiklal Caddesi'ndeki elim olayı gerçekleştiren hain teröristin Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu ve PKK'nın özel istihbarat elemanı olduğu belirlendi.

Türkiye'yi derinden sarsan olay ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı.
 
İstiklal Caddesi'ne bomba bırakarak kaçan hain teröristin yakalanması adına geniş çaplı operasyon başlatıldı.
 
Teröristin olay yerine geliş gidiş güzergahlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelenirken, taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler'e gittiği tespit edildi.
 
Yapılan fiziki ve teknik çalışmada kadının irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 46 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
 
Küçükçekmece'de yakalandı
Şüphelilerin sorgulamalarında bombayı koyan kadının Küçükçekmece'de bir adrese gittiği tespit edildi. Belirlenen adrese saat 02.50'de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren terörist yakalandı.
 
PKK'nın özel istihbarat elemanı
Şüphelinin yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.
 
Kimliği ortaya çıktı
İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü açıklamasına göre, teröristin Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu öğrenildi.
 
Hain terörist, Suryiye Kobani'deki merkezden İstanbul'da eylem talimarı alarak dün 16.20 sularında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını itiraf etti. Olayla ilgili başlatılan çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiği ifade edildi.
 

  • Taksim'deki patlamayı yapan teröristin kim olduğu belli oldu

  • Taksim'deki patlamayı yapan teröristin kim olduğu belli oldu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.