Sosyal Medya

EKONOMİ

Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Yapılandırma için tarih belli oldu

Borcu olan milyonları yakından ilgilendiriyor. Resmen harekete geçiliyor. TBMM 1 Ekim’de açılmasının ardından en önemli mesaisini seçim öncesi hazırlanacak son büyük torba teklifine harcayacak.

Torbada kur korumalı mevduatın uzatılması ve borç yapılandırması gibi konular yer alıyor. Ancak yapılandırma torbanın en önemli unsurlarından biri olacak. Bu teklifte daha öncekilerden farklı olarak ödemesiz dönem seçeneğinin de gündemde olduğu kaydediliyor. İlk borç ödemesinin ise seçim sonrasına kalacağı öğrenildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim’de açılıyor. Meclis’in açılmasıyla 85 milyon vatandaşın her birini ayrı ayrı ilgilendiren çok önemli kararların alınması bekleniyor.
 
Asgari ücret zammından Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) durumuna, borç yapılandırmasından yatırımını güvence altında tutmak isteyenlere kadar yeni bir takım değişikliklerin bu tarihten sonra olması bekleniyor.
 
Bu aşamada toplumun ekonomik rahatlamasını sağlayacak önlemleri içeren Torba Kanun teklifinde son aşamaya gelindi.
 
Dünya’nın edindiği bilgilere göre, bütçeye getirdiği yük konusunda ciddi tartışmalar yaşanan kur korumalı mevduatın 6 ay veya 1 yıl uzatılmasına ilişkin düzenleme torba teklife girecek.
 
Kamuya olan borçların yapılandırılmasında ödemesiz dönem seçeneği masaya getirilirken, bunun seçim sonrasına sarkacak şekilde belirlenebileceği ifade ediliyor.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.