Sosyal Medya

EKONOMİ

Akaryakıt fiyatlarında yeni gelişme! Benzin ve motorinde dev indirim bekleniyor

Motorin, LPG ve benzin fiyatları, araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. ABD ham petrolü Ocak ayından bu yana ilk kez 90 doların altına gerilerken akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. İşte güncel fiyatlar ve beklenen indirim...

Yüksek enflasyon nedeniyle resesyon riskinin artması nedeniyle petrol fiyatları 25 Ocak'tan beri ilk kez 80 dolar seviyelerinde işlem gördü.
 
Petrol piyasasında düşüş benzin fiyatları ve motorin (dizel) fiyatlarına daha fazla indirim beklentisi oluşmasına sebep oldu.
 
Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün, Fed faiz kararı sonrasında da faiz artışı sonrası faizlerin piyasada yaygın beklenti olan 75 baz puan yapılması petrol fiyatlarında etkili olmadı.
 
Fakat ABD tarafından satılacağı bilgisi verilen 10 milyon varil petrolün satılması halinde yakın zamanda akaryakıt fiyatlarına yeniden indirim gelmesi beklentisini oluşturdu.
 
Sektör yetkililerinden gelen tahmine göre benzin ve motorin bazında büyük bir indirim daha beklenmekte.
 
Piyasa yetkilileri bu hafta içinde (26 Eylül – 30 Eylül 2022) benzin ve motorine 1,5 TL daha indirim gelmesini öngörmekte.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.