Sosyal Medya

EKONOMİ

Konut Sigortası Nedir ve Neden Önemlidir?

Konutlarda meydana gelebilecek herhangi bir hasar ya da beklenmedik problemlerde konut sigortasının önemi ortaya çıkar.

Konutlarda meydana gelebilecek herhangi bir hasar ya da beklenmedik problemlerde konut sigortasının önemi ortaya çıkar. Her insanın başına gelebilecek kazalar ve doğal afetler söz konusu olduğu zaman yararlanabileceğiniz konut sigortası, poliçe kapsamında belirli güvenceler sunar.

Kendinizi güvende ve huzurlu hissettiğiniz evinizde başınıza gelebilecek olası tehlikelere karşı önlem almak istiyorsanız, siz de konut sigortasından yararlanabilirsiniz. Konut sigortasının sunduğu avantajlar arasında doğal afetler karşısındaki maddi kayıpları engellemek yer alır. Bina malikleri veya kiracılar evlerini ya da eşyalarını güvence altında tutsalar bile aniden meydana gelebilecek doğal afetlerde ciddi zararlar ortaya çıkabilir. Bu tür durumlarda hasarlara karşı önlem için konut sigortası devreye girer.

Evinizde günlük olarak yararlandığınız eşyaların yanı sıra değer verdiğiniz daha özel eşyalar bulunabilir. Konut sigortası yaptırarak değer verdiğiniz özel eşyaları hasarlara ve hırsızlığa karşı güvence altında tutabilirsiniz. Bazı özel durumlarda binada veya evinizde ortaya çıkabilecek sorunlar hasarlara sebebiyet verebilir. Örneğin, su borularının patlamasıyla beraber tesisat ve eşyalarda hasar ortaya çıkabilir. Bu durumda sigorta hasarların bedelini poliçede belirlenen şartlara göre karşılayabilir. Poliçe içerisinde yer alabilecek teminatlar kişiselleştirilebilir durumda bulunur.

 

Konut Sigortası Teminatları ve Fiyatları

Konut sigortasında cam kırılması, hırsızlık veya yangın gibi olası durumların yanı sıra nadir ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı önlem alabilmeniz mümkündür. Terör olayları, toplumsal hareketler, kara veya hava taşıtlarının eve çarptığı durumlarda ortaya çıkabilecek masraflar karşılanabilir. Sigortanın size sağlayabileceği bir diğer detay ise enflasyondan etkilenmemenize destek olmasıdır.

Enflasyondan korunmayı poliçe kapsamına aldırdığınız takdirde ekonominin dengeli olmadığı durumlarda mal varlığınız koruyabilirsiniz. Konut sigortaları bina malikleri ve kiracılar tarafından yaptırılabilir. Ancak bu kişilerin sigortadan yararlanma şekilleri birbirinden farklıdır. Ev sahipleri poliçede belirtilmiş bütün teminatlardan sigorta süresi boyunca yararlanabilirler.

Kiracılar söz konusu olduğu zaman sadece evde ikamet ettikleri süre boyunca oluşabilecek hasarların bedelini tanzim edebilirler. Konut sigortasında hasar ödemeleri ihbarın ardından poliçede belirtiliş tazminat tutarına göre gerçekleştirilir. Konut sigortasındaki fiyatlandırmalar değişkendir. Bunların haricinde, siz de daha detaylı bilgi ve konut sigortası fiyatları için Generali web sitesini ziyaret edebilirsiniz

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.