Sosyal Medya

KARADENİZ

RTEÜ ile TİHEK Arasında Protokol İmzalandı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) arasında İnsan Hakları Alanında İş Birliği protokolü imzalandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK)  arasında İnsan Hakları Alanında İş Birliği protokolü imzalandı.
 
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunda gerçekleştirilen protokolü, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ile TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç imzaladı.
 
İmza töreninde, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Dilek Ertürk, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi ve RTEÜ Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun Mertoğlu da hazır bulundu.
 
İmzalanan protokol ile, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi, ayrımcılıkla mücadele edilmesi ile kötü muamelenin önlenmesi doğrultusunda deneyim, bilgi, belge, materyal ve literatürlerin paylaşılmasının, insan haklarına ilişkin mevzuatın geliştirilmesinin, kurumlar arası temel değerler ve beklentiler doğrultusunda “insan hakları” ile ilgili farkındalık artırıcı projeleri iş birliği hâlinde ortaklaşa hayata geçirici etkinlikler yapılması ve nihayetinde insan haklarına saygıda özen ve duyarlılığı gelişmiş toplumsal yapının oluşumuna katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.