Sosyal Medya

KARADENİZ

Rize'de Tarihi bir an...

Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı (RİDEVA) Başkanı Recep Albayrak, Rize’nin Fethi’nin 561. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Pazar günü saat: 18.00’de Rize’de kortej yürüyüşü düzenleneceğini kaydetti.

Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı (RİDEVA) Başkanı Recep Albayrak, Rize’nin Fethi’nin 561. Yıl Dönümü etkinliklerinin “Rize’de Tarihi bir an, Fatih Sultan Mehmet Han” vecizesiyle 28 Ağustos 2022 Pazar günü gerçekleştirileceğini söyledi.
 
PAZAR GÜNÜ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
 
Rize Valiliği’nin himayesi, Rize Belediyesi ve RİDEVA (Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği)’nin organizasyonunda tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının katkı ve katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan Rize’nin Fethi’nin 561. Yıl Dönümü etkinliklerinin 28 Ağustos Pazar günü saat: 18.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanından başlayacak olan Kortej Yürüyüşü ile start alacağını kaydetti.
 
Albayrak, kortej yürüyüşünün ardından etkinliklerin İsmail Kahraman Kültür Merkezinde devam edeceğini belirtti. İsmail Kahraman Kültür Merkezinde saat: 19.00’da başlayacak programda ise daha önce düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenler için ödül töreninin düzenleneceğini kaydeden Albayrak, tarihi anlatacak tiyatro gösterisi ve mehter takımı gösterisinin de yer alacağı programda RİDEVA’nın 130 kişilik akademisyen kurulunda yer alan bir akademisyenin de tarih konusunda bilgi vereceğini ifade etti.
 
RİDEVA Başkanı Recep Albayrak, 2 Mart’ta Rize’de yapılan Rize’nin Kurtuluş etkinliğini İstanbul’da da organize ettiklerini kaydederek, bu tarz projelerde amaçlarının tüm Rizelileri bir araya toplamak ve birlik beraberliği pekiştirmek olduğunu ifade etti.
 
Albayrak, Rize’de sahil dolgu alanında yapımı devam eden ve 12 bin metrekare alanı kapsayacak Millet Bahçesinin önümüzdeki yıl tamamlanmasıyla bu tür etkinlikleri de gelecek yıldan itibaren Sahil Millet Bahçesinde düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.