Sosyal Medya

EKONOMİ

Bakan Dönmez duyurdu! Abdülhamid Han ilk sondajına başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez yaptığı son paylaşımda "Abdülhamid Han sondaj gemimiz Yörükler-1 kuyusunda bugün ilk sondajına başladı." ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Abdülhamid Han sondaj gemimiz Yörükler-1 kuyusunda bugün ilk sondajına başladı.
 
Karadeniz'in sevincini bu kez Akdeniz'deki yeni müjdelerle yaşatmaya kararlıyız. Mühendislerimizin alın teri ve milletimizin duasıyla gemimizin bahtı açık, sondajı bereketli olsun.
 
DÜNYADA SADECE 5 TANE VAR
 
Bu gemiden dünyada sadece 5 tane var. Uzunluğu 238 metre, genişliği 42 metre, kule yüksekliği 104 metre, ağırlığı ise 68 bin groston, 9 kat büyüklüğünde, 1 adet helikopter pistine sahip, mürettebat kapasitesi ise 200 kişidir. Sondaj derinlik kapasitesi 12 bin 200 metre.
 
"BU YERİN SEÇİLMESİ TESADÜF DEĞİL"
 
İlk görev yerinin belli olduğu gemiyle ilgili, "Neden o bölge seçildi?" sorusuna Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, CNN Türk yayınında yanıt verdi.
 
NEDEN YÖRÜKLER-1
 
Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, CNN Türk canlı yayınında Abdülhamid Han gmeisiyle ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Yalçın'ın değerlendirmeleri şöyle;
 
4,5,6 NO'LU PARSELLERE DİKKAT ÇEKTİ
 
Bu haritada Antalya'da Gazipaşa'yı dikkate alacak olursak bu mevcut haritaya baktığımız zaman tam da 4,5,6 no'lu parsellerin üst tarafına rastlayan yerleri gösteriyor. Dolayısıyla Türkiye şuanda zaten daha önce Sevilla haritasına göre iyice hapsedilmiş bir noktadaydı. Daha sonra Mavi Vatan ilanıyla tüm dünyaya deklare etti. Şu anda Akdeniz'de 235 bin kilometre karelik bir alanda münhasır ekonomik bölge hakkına sahip. Kendi bölgemiz içerisinde bu araştırmaları yapmak üzere gidecek gemimiz.
 
Özelliği şu; 3600 metre kadar su seviyesinden deniz tabanı alanı düşünün, ondan sonra da devamı var ve 13 bin metreye kadar neredeyse fazla sondaj yapabilme özelliği var. Bir başka özelliği bu geminin kendisi basınç kontrollü sondaj yapabilme kabiliyetine sahip. Çok teknik özellikleri olan çift kuleye sahip bir gemi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.