Sosyal Medya

KARADENİZ

Çayeli Denizcilik Lisesi şampiyon oldu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilk kez gerçekleştirilen Rafting Okul Sporları Şampiyonası grup müsabakaları sona erdi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilk kez gerçekleştirilen Rafting Okul Sporları Şampiyonası grup müsabakaları sona erdi.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Rafting Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen ve dün başlayan Rafting Okul Sporları Şampiyonası 3. bölge gençler kategorisi grup müsabakaları tamamlandı.
 
Nusaybin ilçesindeki Çağ Çağ DSİ Barajı'nda düzenlenen yarışmada, erkekler, kızlar ve karma olmak üzere 3 kategoride 18 takım yarıştı.
 
Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Hakkari, Şırnak, Rize ve Van'dan 100 sporcunun mücadele ettiği yarışmalar sonunda karma kategoride Hakkari Spor Lisesi, kızlar kategorisinde Hakkari Çukurca Şehit Jandarma Üsteğmen Adnan Bahat Çok Programlı Anadolu Lisesi, erkekler kategorisinde ise Rize Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımları şampiyon oldu.
Yarışmada dereceye giren takımlara madalya verildi.
 
 
Ödül töreninde konuşan Mardin Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, gruplarını dereceyle tamamlayıp, Türkiye Şampiyonasına gidecek takımlara başarı diledi.
 
Huzur ve barış kenti Mardin'in ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Tatlısöz, yarışmanın düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür etti.
 
"Devletimizin sıcak yüzü, devletin hizmeti bu aziz milletin emrinde"
 
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ise ilçenin yakın bir tarihe kadar maalesef terör haberleri ile anıldığını anımsattı.
 
 
Güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi ile terörün bu topraklardan silindiğini ifade eden Kayabaşı, şunları kaydetti:
 
"Allah'ın izniyle terörden temizlediğimiz ilçemizin bugün sporla, sanatla, kültürel etkinliklerle anılması bizler için bir gurur vesilesi. İnanıyorum ki Nusaybin'i çok daha güzel günler bekliyor. Devletimizin sıcak yüzü, devletin hizmeti bu aziz milletin emrinde. Allah'ın izniyle sadece raftingde değil basketbolda, futbolda, masa tenisinde aklınıza gelebilecek hemen hemen tüm spor dalında inanıyorum ki ilçemiz milli takıma sporcu çıkaracaktır."
 
Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı da Nusaybin'in çok güzel bir şampiyona ev sahipliği yaptığı dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde yapılan çalışmalarla bölgemiz terörden temizleniyor. Bizler de şehirlerimizde sportif etkinliklerle gençlerimizi sporla, sanatla ve kültürel etkinliklerle buluşturuyoruz." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.