Sosyal Medya

GÜNDEM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Bu yıl borun yılı olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, 2022’nin bor cevherinin daha fazla uç ürüne dönüştüğü bir yıl olacağını belirterek, “2022, 'borun yılı olacak" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bakanlık yemekhanesinde bakanlık personeli ile iftar yaptı.
 
“2022 'borun yılı olacak”
 
Dönmez burada yaptığı konuşmasında, 2022’nin bor cevherinin daha fazla uç ürüne dönüştüğü bir yıl olacağına dikkati çekerek, “2022, 'borun yılı olacak. Bor karbür tesisimiz devreye girecek inşallah. Ayrıca Ferro Bor tesisimizin ve tam kapasite üretim yapacak yeni yerli lityum tesislerimizin temelini atacağız. Nadir toprak elementleri üretecek pilot tesisimizin kurulumuna da inşallah yine bu sene başlayacağız.” ifadelerini kullandı.
 
"Hedeflerimizi yılda iki defa değerlendiriyoruz"
 
Bakanlık olarak Türkiye’nin dününde, bugününde ve yarınında önemli bir yerleri olduğunu belirten Dönmez, “Bu nedenle işlerimizi büyük bir titizlikle, büyük bir özveriyle yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte performans değerlerinin kriterlerini ve içeriğini yeniden düzenledik. Stratejik yöntemler uygulayarak yeni hedefler belirledik. Hedeflerimizi yılda iki defa toplantılarla, yöneticilerle ölçüyoruz ve değerlendiriyoruz.” dedi.
 
Dünyanın, ekonomik, bilimsel, teknolojik olmak üzere her yönden büyük bir değişim geçirdiğini dile getiren Bakan Dönmez, “Bu değişimi ancak kültürümüzle, medeniyetimizle ve inancımızla karşılarsak kendimizi koruyabilir ve geleceğe doğru bir rota çizebiliriz.” ifadelerini kullandı.
 
“Türkiye şu anda dünyada parmakla gösterilen bir ülke haline geldi”
 
İHA'nın haberine göre Bakan Dönmez, dünyada bağımlı olanın değil, özgün olanın önde gidip kazandığını belirterek, “Yaptığımız her doğru, güzel ve başarılı iş, hem ülkemiz insanlarının hem de dünyanın bize yönelik umudunu artıran ve bizi diğer ülkelerin önüne geçiren bir unsur haline geliyor. Rabbime hamdolsun ki Cumhurbaşkanımız önderliğinde yapılan işler ile Türkiye şu anda dünyada parmakla gösterilen bir ülke haline geldi.” diye konuştu.
 
Dünyayı kasıp kavuran küresel krizin enerji kaynaklı olduğunu söyleyen Bakan Dönmez, Rusya-Ukrayna savaşının da enerjide büyük sorunlar ortaya çıkardığını ifade etti. Dönmez, bu durumun enerjide dışa bağımlılık ve enerji arz güvenliği konularını en büyük sorun haline getirdiğini söyledi.
 
“100 yılın işini 20 yıla sığdırdık”
 
Bakan Dönmez, şöyle devam etti:
 
“Biz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı özelinde baktığımızda ‘Güçlü ve Bağımsız bir Türkiye’yi oluşturmanın en önemli unsurlarından birisinin Milli Enerji ve Maden Politikası’ndan geçtiğini ifade ettik. Biz bu tür krizleri çok önceden hesap ederek ’Yerli ve Milli Enerji’ konusuna hassasiyetle eğildik ve bu bilinçle var gücümüzle durmaksızın çalışıyoruz. Hiç durmaksızın çalışmamız ve zamanımızı çok dikkatli kullanmamız gerekiyor. Kaybedecek zamanımız yok. Daha önümüzde yapılacak pek çok iş var. Bu bilinçle çalıştığımızda, kat ettiğimiz yol da daha bereketli oluyor. Maşallah, 100 yılın işini 20 yıla sığdırdık.”
 
“Dördüncü gemi, önümüzdeki aylarda ekibe katılacak”
 
Doğalgaz ve petrol arama gemi filosuna bir gemi daha ekleyerek sondaj gemisi sayısını dörde çıkardıklarını hatırlatan Dönmez, “Önümüzdeki aylarda o da ekibe katılacak. Doğalgazda olası krizlerde sorunları azaltmak çerçevesinde gazın depolanması için Ertuğrul FSRU doğalgaz depolama gemimizi devreye almıştık. Ayrıca Silivri’de ve Tuz Gölü’nün altında doğalgaz yer altı depolama çalışmalarını oluşturduk.” dedi.
 
Dönmez, “Tüm çalışanlar olarak kendimizi alkışlamak istiyorum. Çünkü bu başarılarda hepinizin payı var.” diyerek personeli alkışladı.
 
Buluşma, Bakan Dönmez’in personelle hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.