Sosyal Medya

KARADENİZ

TAHAP Başkanı'ndan 'ilginç' açıklama

Rize’deki çay üreticilerine gübre yerine "mermer tozu" sattığı konusuyla gündeme gelen Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu’nun (TAHAP) Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, “O da gübre. Ama farklı bir alanda kullanılan gübre” dedi.

Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu, 5 TIR dolusu “gübreyi”, dün Rize’nin Ardeşen ilçesine göndermişti. Bir üretici, tonu 6 bin 900 TL’den satılan gübrenin mermer tozu olduğunu fark etmesi üzerine gübreyi satan dernek temsilcilerine tepki gösterilmişti.
 
Gübre yerine “mermer tozu” tartışmasının ardından TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, sosyal medya hesabında açıklama yaptı.
 
Sarıoğlu, şunları söyledi:
 
“Gübre, gübre, gübre. Dedik biz, gübrede de bu milleti diz çöktürmeyeceğiz. Ve ilk dağıtımı dedik, ‘çay gübresi yapılsın.’ Dün Rize’deydik, malumunuz. Çok güzel reklamımızı yaptılar, önce bir kere hepsine teşekkür edeyim. 100 milyon dolar versen, bu reklamı kimse yapamaz. Yalnız, yanlış yerde sabahladı herkes. Biz dersimize iyi çalıştık. Benim geri vitesim olmaz diye, ben defalarca söyledim.
 
Tekirdağ Malkara’dan çıkış yapacaktı gübreler. Gold gübre firma sahibi esasında ana ithalatçılardan bir tanesi bu. Hammadde veriyor aynı zamanda. URB Tarım, bizim adımıza bu anlaşmayı yaptı onlarla. Biz tabi Rize'de ziyaretlerimizi yaptık gübre dağıtımına geldiğimizde, canlı yayın yapıldı orada. Baktım araçlarda, torbalarda etiket yok, baskılı torba değil. Ben hemen orada telefon trafiğiyle, çıktım kamuoyu karşısına. Biz bu işin ticaretini yapmıyoruz. Bizim burada amacımız nakliye dahil 6 bin 900 liraya vermek. Aradaki farkı hesaplayın minimum 3 bin lira yine biz o takastan verdiğimiz üre gübreyle oradaki insanları üreten yürekleri güldürmenin, üretimin artmasının peşindeyiz. Biz etiketi olmayan ürünü ne üyelerimize dağıtırız ne alırız. Kabul etmeyiz. Bir iki gün içerisinde adam gibi tüm her şeyi net mevzuata uygun bir şekilde ilçelerinize kadar bunları dağıtacağız dedik ve ben ayrıldım.
 
Vay efendim, mermer tozu. Mermer tozu mu ne tozu, yarın herkes görecek. Biz eminiz ne olduğunu biliyoruz. O da gübre. Ama farklı bir alanda kullanılan gübre. Ne yazık ki bu ülkedeki en büyük sorun, denetimsizlik sorunu. Tamam mı? Bu ülkede belki adam, çaycıya da veriyor, kendi yüklendiği yerde, onu biz bilemeyiz. Ama yaptıkları şu, üzerine etiket basıp basıp veriyorlar. Biz onu da kabul etmedik kabul edebilirdik kimse de bir şey diyemezdi. Biz baskılı torba GTS gübre takip sistemi kesinlikle analiz içerikleri üzerinde olacak şartını zaten sözleşmemizde koymuştuk."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.