Sosyal Medya

KARADENİZ

Başkan Arıcı'dan Çayeli'nin kurtuluşu ile ilgili mesaj

Ankara Çayelililer Derneği Başkanı Mehmet Celal Arıcı, Çayeli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Arıcı mesajında şu ifadelere yer verdi.

BAŞKAN ARICI’DAN MESAJ
 
Ankara Çayelililer Derneği Başkanı Mehmet Celal Arıcı, Çayeli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Arıcı mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
“Bugün, Rizemizin güzide ilçelerinden birisi olan Çayelimizin düşman işgalinden kurtuluşunun gururunu bir kez daha hep birlikte yaşıyoruz. Her Çayelilinin kalbinde heyecan yaratan ve kutlama programları ile çocukluğundan izler taşıyan 9 Mart, üzerinden yıllar geçse de bu duyguların yitirilmeyeceği mühim günlerden birisi olarak kalacaktır. 
 
Özellikle ülkemizin ve tüm dünyanın yakından takip ettiği Ukrayna-Rusya savaşının yaşandığı bugünlerde daha farklı bir anlam kazandığını düşündüğüm 9 Mart, Çayeli’nin 1918 yılında Rus işgalinden kurtuluşunu ve yöremiz insanının bu mücadeledeki üstün gayretlerini simgeleyen önemli dönüm noktalarından birisidir. 
 
Bu münasebetle yüz yıl önce yaşanan tarihi olayları ve bugün yaşadığımız gelişmeleri iyi takip etmek ve geleceğimizi bu yönde şekillendirmek hepimizin sorumluluğudur. Özellikle de gençlerimizin; bağımsızlık, özgürlük, milli birlik ve beraberlik gibi değerli kavramları iyi idrak ederek hayatlarını bu yönde tayin etmeleri büyük bir önem taşımaktadır. 
 
Bu vesileyle bir kez daha Çayelimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yılını gönülden kutluyor; ilçemiz, ilimiz ve özellikle de ülkemizin topraklarını canı pahasına savunan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.