Sosyal Medya

TEKNOLOJİ

Dijital Dönüşüm Nedir?

Dijital dönüşüm, yüksek tempolu çağımızda bilgi ve iletişim teknolojilerinin bizlere sunduğu olanaklar ile sürekli değişen toplumsal ihtiyaçlar karşısında, organizasyonların daha etkili, daha verimli hizmetler vermek için geliştirilmiştir.

Dijital dönüşüm, yüksek tempolu çağımızda bilgi ve iletişim teknolojilerinin bizlere sunduğu olanaklar ile sürekli değişen toplumsal ihtiyaçlar karşısında, organizasyonların daha etkili, daha verimli hizmetler vermek için geliştirilmiştir. Faydalanıcı bir memnuniyet sağlamak amacı ile iş esnasında, insan yaşamında ya da teknolojik unsurlarda gerçekleştirilen bütüncül bir dönüşüm olarak değerlendirilebilir.

 

Son zamanlarda geliştirilen web 2.0, mobil, internet, dijital medya, yapacak zekâ ya da artırılmış gerçeklik teknolojileri ile yeni bir çağ başlamıştır. Dijital dönüşümü birçok teknolojini üzerinde uygulanması ile tamamlandığı söylemek olanaksız bir hâl almıştır.

 

Başlangıçta dijital teknolojiler ile birlikte ilk olarak analog kayıtlar dijital ortama taşınmış ve işlenir bir hale getirilmiştir. Günümüzde ise tüm kurumsal varlıklar ve bunun yanında paydaş ilişkiler de dijital ortama taşınarak yeniden tanımıştır.

 

Dijitalleşme, tek yönlü değildir. Bu sebepten dolayı, organizasyonlar yeni teknolojiler ile birlikte her zaman için otomasyonlarını daha verimli bir hale getirebilmişlerdir. Bunun yanında hizmetini sundukları dijital teknoloji deneyimlerini de iyileştirebilmişlerdir.

 

Dijital Dönüşümün Faydaları

Dijital dönüşüm yaygınlaşmaya devam etmektedir. Bunda en büyük sebep sunduğu faydalardır. Bu faydaların belli başlılarını aşağıda bulabilirsiniz.

 

Dijital dönüşüm sayesinde;

  • Kararlılık seviyeleri artırılabilir.
  • Kâğıt, baskı, arşivleme ve benzeri durumların getirdiği ekonomik yük ortadan kaldırılabilir.
  • Gereksiz iş yükü minimum seviyeye inebilir.
  • Verimlilik artırılabilmektedir.
  • Zaman ve ekonomik tasarruflar sağlanabilir.
  • Evrakların kaybolması ya da tahrifat görme olasılıkları minimize edilebilir.
  • Belgelerin arşivlenme problemleri ortadan kaldırılabilir.
  • Arşivlere ve verilere saniyeler içerisinde ulaşılabilir.
  • Hata oranları minimum seviyeye indirilebilir.
  • Kâğıt kullanımın azalması sonucunda doğaya katkı sağlanabilir.
  • Depolama masraflarından tasarruf sağlanmaktadır. Büyük kurumlar için geniş depo ihtiyaçları da ortadan kalkar.

Dijital dönüşüm sunduğu faydaları ile birlikte oldukça cazip bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Özellikle kurumsal hayatı evrak karmaşasından kurtarması, evrak işlerini hızlandırması ve verimliliği artırması ile dijital dönüşüm, vazgeçilmez bir unsur olmaktadır. Dijital dönüşüm, tüm kurumlarda büyük farklar yaratsa da spesifik olarak veriye hızlı erişme ihtiyacı olan yerlerde ve büyük arşivi olan kurumlarda ayrı bir önem taşır.

 

Sizler de dijital dönüşümün faydalarından yararlanmak isterseniz Logo Yazılım'ın dijital dönüşüm sayfasına göz atabilir ve seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.