Sosyal Medya

TEKNOLOJİ

Telefon ve internet aboneliklerinde yeni dönem başladı

İnternet ve mobil aboneliklerde tüketici hakları yönetmeliğinde düzenleme yapıldı. Tüketicilerin yeni hakları belirlendi. Yönetmeliğin detayları haberimizde.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan "Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile internet, mobil iletişim vb. gibi hizmetlerin aboneliklerine yeni düzenleme yapıldı. Tüketicilerin hakları yeniden belirlendi.
 
İnternet hızı düşükse sözleşme feshedilebilecek
Yayımlanan yönetmelikle birlikte abonelere sunulan internet hızının düşük olması durumunda cayma bedeli ödenmeksizin abonelik feshedilebilecek. Tüketiciler daha önce de böyle bir hakka sahipti ancak yeni yönetmelik ile abonelerin bu hakkı netleşmiş oldu. İnternet hızının düşüklüğünün tespiti için BTK’nin adrese dayalı internet hız ölçümlerine ilişkin düzenlemelerde tespit edilen kriterlerin sağlanıp sağlanmadığı dikkate alınacak.
 
E-Devlet'ten abonelik başlatılabilecek
Vatandaşlar abonelik başlatmak için şubeye gitmek ve ıslak imza vermek zorunda kalmayacak. E-Devlet üzerinden e-imza, T.C. Kimlik Kartı veya internet bankacılığı bilgileri ile abonelik başlatılabilecek. Ayrıca online görüntülü görüşme ile kimlik doğrulaması yapılarak abonelik başlatılabilecek.
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.